Speurders houden nieuwe zoekactie in 21 jaar oude verdwijningszaak van Ringo Deman (25) in Oostende

Ringo Deman is sinds 2001 spoorloos. Woensdag was er een zoekactie aan het MacLeodplein in Oostende naar nieuwe sporen in deze verdwijningszaak. © GF
Redactie KW

In het onderzoek naar de verdwijning van Ringo Deman wordt woensdag een nieuwe zoekactie gehouden in Oostende. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De toen 25-jarige man verdween in februari 2001 na een bezoek aan een vriend.

Ringo Deman zou op 24 februari 2001 voor het laatst gezien zijn door zijn beste vriend Davy. Die bewuste dag zouden de vrienden ruzie gekregen hebben over de nieuwe vriendin van Davy. Na die ruzie verliet Ringo volgens zijn kameraad het appartement in de Roerdompstraat in Oostende. In eerste instantie werd gedacht in de richting van een wanhoopsdaad, aangezien de Bredenaar eerder al zelfmoordpogingen had ondernomen.

Opvallend genoeg werd het lopende onderzoek in november 2019 nieuw leven ingeblazen. Het parket liet toen weten dat de onderzoeksresultaten opnieuw onder de loep waren genomen, onder meer door de Cel Vermiste Personen. Zo werd het gsm-signaal van Ringo Deman enkele uren na zijn verdwijning opgepikt door een mast langs de autoweg in Loppem. Het is echter onduidelijk hoe de man daar zou geraakt zijn, want zijn wagen stond thuis. De speurders sluiten niet uit dat hij elders een nieuw leven begonnen is, maar die piste wordt toch als minder aannemelijk gezien.

In de zoektocht naar het lichaam van de vermiste werd op 13 november 2019 in Oostende een zoekactie gehouden. In het appartementsgebouw in de Roerdompstraat werden een septische put en een waterput leeggepompt. Er werden echter geen menselijke resten aangetroffen.

Woensdagochtend startte een nieuwe zoekactie aan het Professor Mac Leodplein in Oostende. Ringo Deman zou daar in de maanden voor zijn verdwijning gewoond hebben. Over de precieze aanleiding voor de zoekactie wordt door politie en parket echter niet gecommuniceerd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier