Vermist veulentje dood teruggevonden

Kiany heeft helaas slecht nieuws gekregen over haar pony. © gf
Redactie KW

Het veulentje van een shetlandpony dat in het weekend van 13 juni verdween uit een weide in de Moerestraat in Leke, is dood teruggevonden.

“Het veulentje lag in een gracht in de Lekestraat in Schore, deelgemeente van Middelkerke. Dat is 7 kilometer verderop. Het is haast onmogelijk dat het jonge dier op eigen houtje zo ver is gelopen“, zegt Stefanie Vanhee uit Eernegem, mama van eigenares Kiany (10).

Het veulentje werd op 15 mei geboren en zat samen met de moederpony in een weide in de Moerestraat in Leke, bij Kiany’s opa en oma. Het dier was amper een maand oud toen het plots verdween uit de weide. Er was een gat geknipt in de omheining. Stefaniebes dochter Kiany was ontroostbaar.

Blijven hopen

We hebben enorm veel gezocht, maar tevergeefs. Toch hielden we de hoop dat het veulentje teruggevonden zou worden. Die hoop moeten we nu laten varen. Aan de andere kant is het goed dat we niet meer nodeloos verder zoeken”, getuigt Stefanie.

Via Facebook kreeg ze melding van mensen die het veulentje hadden aangetroffen in de Lekestraat in Schore. Kiany’s opa en oma gingen kijken. Het bleek effectief om hun minipaardje te gaan.

Moedermelk nodig

“We zullen allicht nooit weten wat ermee gebeurd is. Is het veulentje gestolen en daarna overleden, waarop men het dumpte? Het kan. Het lijkt eerder onwaarschijnlijk dat het dier op eigen houtje zo ver weggelopen is, weg van de mama. Het had geen enkele aanleiding om weg te lopen en had nog moedermelk nodig”, aldus Stefanie Vanhee.

De politie werd gebeld voor de vaststellingen. Eerder was de politie namelijk ook al ingelicht over de verdwijning. “Onze dochter Kiany heeft uiteraard veel tranen gelaten door het droevige nieuws.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier