Vermist meisje uit Namen al in Noord-Frankrijk gesignaleerd

© belga
Redactie KW

Het vermiste meisje Juliette (14) uit Namen, dat dit weekend in Nieuwpoort, Oostduinkerke en Koksijde gesignaleerd was, zou zich ondertussen al over de Franse grens bevinden. Dat zegt de politiezone Westkust.

Vrijdagmorgen 17 januari verdween Juliette uit Namen: ze moest normaal gezien de bus nemen naar school in Vedrin, maar arriveerde nooit in de klas. Child Focus verspreidde een opsporingsbericht met foto zaterdagochtend.

Juliette heeft een tengere lichaamsbouw, donkerbruin halflang haar vastgebonden met een elastiek. Ze heeft bruine ogen, droeg een roze jeans, fuchsia jas, zwarte hoodie, witte sneakers en een roze Kiplingrugzak bij haar verdwijning.

Een restaurantuitbater uit Nieuwpoort belde zaterdag de politiezone Westkust op om te melden dat hij het meisje herkend had op basis van de persoonsbeschrijving en de foto die Child Focus verspreid had: Juliette had vrijdag in zijn restaurant een spaghetti besteld.

Vakantieparken

Volgens de woordvoerster van de politiezone Westkust werd Juliette nadien in twee vakantieparken in Oostduinkerke opgemerkt. “Ze vroeg er om naar toilet te kunnen gaan”, vertelt Ine Deburchgraeve van de politie. “Omdat in het ene park de toiletten gesloten zijn, trok ze naar het andere domein, waar ze wel de toegang tot de toiletten kreeg. Camerabeelden hebben haar aanwezigheid op die plek bevestigd.”

Nadien zou het meisje gezien zijn in de Kinderlaan in Nieuwpoort en ze zou op zaterdag in een tearoom in Koksijde iets gegeten hebben. “We hebben de hele zaterdagnacht met verschillende teams gezocht naar Juliette Goorman. Maar we hebben haar helaas nog niet gevonden. In de loop van zondag werd Juliette al gesignaleerd in Noord-Frankrijk. De kans is dus zeer groot dat ze zich niet langer in onze politiezone bevindt, maar we blijven alert”, klinkt het nog. “We weten dat ze zich met de tram verplaatste en hebben alle chauffeurs van de kusttram het signalement van het meisje gegeven.”

Dat het meisje naar Nieuwpoort trok, is volgens de politie misschien te verklaren omdat een inmiddels gestorven oom van het meisje in die jachthaven een boot liggen had. (SVK/PVH)

Wie het meisje gezien heeft, kan altijd bellen naar Child Focus (telefoonnummer 116 000) of naar de lokale politie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier