Vermeende zoon van Hans Van Themsche blijkt niet te bestaan

Ruth A. © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Ruth A. uit Diksmuide heeft geen zoon van tweevoudig moordenaar Hans Van Themsche. De procedure over de erkenning voor de familierechtbank in Antwerpen wordt ingetrokken.

“Het kind bestaat niet en kan dus ook niet erkend worden”, zegt haar advocaat Walter Damen.

Ruth A. beseft volgens hem dat ze met haar verhaal zichzelf en ook Hans Van Themsche in een slecht daglicht heeft gesteld en wil zich daarvoor verontschuldigen. “Ze gaat nu een persoonlijke bezinningsperiode inlassen en zal zich laten begeleiden”, zegt Damen. De advocaat wil geen verdere commentaar geven over het dossier en vraagt ook dat Ruth A. en haar familie met rust worden gelaten.

Niemand uit haar omgeving had het kind ooit te zien gekregen

Ruth A. is een vroegere klasgenoot van Van Themsche en heeft een verleden van psychische problemen. Ze beweerde bij hoog en bij laag dat ze zwanger was geraakt tijdens een ongestoord bezoek aan hem in de gevangenis. Hij zit daar een levenslange celstraf uit voor de moorden op peuter Luna en haar zwarte oppas Olematou en voor de moordpoging op een Turkse vrouw.

Ze zou in januari bevallen zijn van een zoontje en wilde dat Van Themsche erkende dat hij de vader was. Ze spande daarom een procedure voor de familierechtbank in Antwerpen aan. Haar verhaal was echter van meet af aan wankel: niemand uit haar omgeving had het kind ooit te zien gekregen en er schortte ook iets aan de timing van de ongestoorde bezoeken en haar vermeende zwangerschap.

Afgelopen maandag hadden de betrokken advocaten voor de familierechtbank nog afspraken gemaakt over het neerleggen van conclusies om dan in het najaar de zaak te kunnen pleiten. Woensdag blijkt dat allemaal niet meer nodig: het kind bestaat gewoonweg niet.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.