Vermaak Na Arbeid haalt proms naar Tielt

foto LDW © LDW
Redactie KW

De Koninklijke Harmonie Vermaak Na Arbeid Tielt brengt op vrijdag 8 november in de Europahal de eerste editie van A Night at the Proms. De koren Terpsichore uit Oostrozebeke en Cantando uit Wingene komen de muzikanten versterken.

Pop én klassiek, dat is de vaste formule van een promsconcert. “Aan enthousiasme en prachtige muziek zal het op 8 november alvast niet ontbreken in de Europahal”, aldus Rudi Ailliet, voorzitter van de harmonie. “De muzikanten krijgen de ondersteuning van Tieltse tenor Stefaan Vanden Broucke en sopraan Ann De Winter. “Verwacht van hen klassiekers als ‘Nessun Dorma’ uit Puccini’s opera Turandot, de ‘Habanera’ uit de opera Carmen van Georges Bizet en het wondermooie ‘All I ask of you’ uit de musical The Phantom Of The Opera. Ann soleert met veel schwung tijdens ‘Sway’ en ook Andrea Bocelli’s hit ‘Vivo per lei’ staan op het programma. De harmonie waagt zich ook aan een medley van Deep Purple.”

Programma

Tijdens het tweede deel van de avond komen de koren Terpsichore uit Oostrozebeke en Cantando uit Wingene de muzikanten versterken. “Geen proms zonder ‘Music’ van John Miles”, geeft de voorzitter nog mee. “Maar ook het ‘Slavenkoor’ uit Verdi’s opera Nabucco en het bombastische ‘Land of hope and glory’ van Sir Edward Elgar zullen niet ontbreken op ons concert. Ook trommelkorps Time-Out laat van zich horen met een bewerking van de hit ‘Oye Como Va’.”

Verschillende formules

Wie de avond wil meemaken in de Europahal, kan kiezen uit drie verschillende formules. “Een gewoon ticket kost 12 euro. Daarnaast kan je kiezen voor de formule van 25 euro, waarbij je naast je ticket ook een drankkaart en een portie kaas en salami aan tafel krijgt. Voor 35 euro krijg je naast je ticket ook een halve fles cava en enkele warme hapjes”, legt de voorzitter uit.

De deuren openen om 19.30 uur, het concert start om 20 uur. De harmonie staat onder de leiding van dirigent Bart Lagacie en het trommelkorps heeft Michiel De Jaeger als dirigent. De presentatie is in de handen van voorzitter Rudi Ailliet. (LDW)

Kaarten kan je bestellen via de site www.vermaak-na-arbeid.be of via secretariaat@vermaak-na-arbeid.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier