Verloren gelopen varkentje gevonden in Koekelare, politie zoekt eigenaar

Wie is de eigenaar van dit varken?© JH
Wie is de eigenaar van dit varken?© JH
Redactie KW

De politiezone Polder heeft momenteel een opmerkelijk opsporingsbericht lopen. Ze zijn op zoek naar de eigenaar van een verdwaald en loslopend varken.

Dinsdagvoormiddag rond 10.30 uur kregen de brandweer en politie de melding dat er een varken losliep ter hoogte van de Zuidstraat. Het varken liep alleen en stapte duchtig door want het werd uiteindelijk een eind verderop door de brandweer gevonden en gevangen in de Moervijverweg. Het bleek nog een vrij jong dier te zijn dat geen oormerk had, waardoor er geen identificatie mogelijk was. Het was ook niet duidelijk of het vanuit de directe omgeving komt. De politie is nu op zoek naar de eigenaar. “Die kan zich aanbieden op het commissariaat te Diksmuide om het dier op te halen. Natuurlijk dienen de eigendomsdocumenten vertoond te worden.”

Beste zorgen

De eigenaar diende zich nog steeds niet aan. “Voor alle duidelijkheid: het varken zelf kreeg geen onderdak op het commissariaat maar de eigenaar kan zich daar wel aandienen. We hopen dat we dit varkentje snel kunnen wassen zodat de zaak opgelost is en het dier terug kan”, zegt commissaris Mark Vander Bauwede. Het dier verblijft nu in een stal en krijgt daar de beste zorgen. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.