Verlichting sporthal De Ponte onder handen genomen

De Ponte.© KW
De Ponte.© KW
Redactie KW

In sporthal De Ponte komt er ledverlichting in een aantal ruimtes waar de huidige verlichting niet optimaal meer werkt. Daardoor zal het energieverbruik in het gebouw aanzienlijk dalen, zoals voorgeschreven in het klimaatplan voor Klimaatoverleg Midwest.

Vandaag – maandag 8 maart – zijn de werken aan de verlichting in sporthal De Ponte van start gegaan. Op het gelijkvloers wordt overgeschakeld op ledverlichting in de hoofdingang, in de ingang aan de kant van de piste en in de inkom van de cafetaria. Ook de toiletten nabij de hoofdingang, de gang met de burelen van de dienst Sport en de gang naar de oude sporthal worden onder handen genomen.

Op de eerste verdieping krijgt de topturnhal nieuwe verlichting, net als de twee kleedkamers, de overloop en het toilet. De werken in de topturnhal moeten er ook voor zorgen dat de locatie opnieuw voldoet aan de normen voor de organisatie van wedstrijden.

De werken worden uitgevoerd door de firma IndustryLED en zullen normaal gezien een week duren. De nieuwe verlichting zal het energieverbruik, de CO2-uitstoot en de energiefactuur verlagen en het visueel comfort verhogen.

Voor dit project is er steun voorzien vanuit de Provincie West-Vlaanderen voor een bedrag van 25.653,76 euro.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.