Verlichting fietsersbrug is hersteld

Claudio Saelens (links) en Piet De Rycke bij de fietsersbrug.© AVH
Claudio Saelens (links) en Piet De Rycke bij de fietsersbrug.© AVH
Redactie KW

Gemeenteraadslid Piet De Rycke (CD&V) merkte op dat de lichten op de fietsersbrug stuk zijn. Schepen van nutsvoorzieningen Claudio Saelens (CD&V) maakt werk van herstellingen, ook op andere plekken waar de lichtarmaturen kapot zijn.

“Het is jammer te moeten vaststellen dat heel wat lichtarmaturen –die ingewerkt zitten in de leuning van de fietsersbrug- stuk zijn. Dit is niet alleen jammer voor de zichtbaarheid, maar het oogt ook niet mooi. De gemeente zet zeer sterk in op het omvormen van de verlichting naar ledverlichting. Maar ook onderhoud en vervanging van verlichting die stuk is, is belangrijk.”

Schepen Claudio Saelens (CD&V) bevoegd voor nutsvoorzieningen, meldt dat je op www.straatlampen.be alle defecten kunt melden. “Momenteel is er echter wat vertraging bij Fluvius om de herstellingen uit te voeren.”

Voor de lichten op de fietsersbrug werd Fluvius gecontacteerd. “Zij hebben onmiddellijk een defect hersteld, waardoor een deel van de lampen ondertussen weer werkt. De lampen hebben echter het einde van hun levensduur bijna bereikt. Fluvius voorziet dat alle lampen in 2022 zullen vervangen worden, zodat de brug in haar glorie kan hersteld worden.”

(AVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.