Verkoop van badges ten voordele van twee goede doelen

De initiatiefnemers en ontwerpers van de badges, Niels Deruyck, Patrick Dumortier en Dieter Ghekiere overhandigden een cheque van 2000 euro aan Jan Bouttry die getroffen werd door ALS. © JT
Redactie KW

Zoals ieder jaar proberen Patrick Dumortier uit Westende en Niels Deruyck uit Oostduinkerke samen met Dieter Ghekiere een badge te ontwerpen rond het thema ‘hulpdiensten en brandweer’. Die worden dan verkocht voor het goede doel.

“Maar onlangs hebben wij het nieuws vernomen dat 1e sergeant Jan Bouttry van brandweerpost Veurne op 52-jarige leeftijd getroffen werd door de ALS-ziekte. Er werd een benefiet georganiseerd bij post Veurne speciaal voor Jan. Deze benefiet bracht toen 13.421 euro op ten voordele van de ALS-vereniging en Jan Bouttry.”

“Daarom hebben wij besloten om dit jaar ook een deel van onze opbrengst te doneren aan “Fire for Jan” en een ander deel te schenken voor het behoud van de MUG-heli uit Brugge“, zegt Patrick. Jan Bouttry kreeg een cheque van 2000 euro en aan de MUG-heli werd een cheque van 1000 euro overhandigd. Deze mooie bedragen kwamen van de opbrengst van de verkoop van de badges.

(JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.