Verkoop Hello Fred bloemenboxen brengt bijna 17.000 euro op voor MSA

Fred Verhaeghe met MSA-patiënte Hadewijck De Volder.© GF
Fred Verhaeghe met MSA-patiënte Hadewijck De Volder.© GF
Redactie KW

De verkoop van de Hello Fred bloemenboxen van Waregemnaar Freddy Verhaeghe heeft een bedrag van 16.860 euro opgebracht voor de MSA-AMS, een vereniging die opkomt voor mensen die aan MSA (multipele systeem atrofie) lijden.

De verkoop van de Hello Fred bloemenboxen was een groot succes. Er werden maar liefst 1.070 Hello Fred boemenboxen afgehaald in de auto-drive-in, ten huize Fred Verhaeghe in de Kruiskesstraat 88 in Waregem.

“Per doos kunnen we 15 euro schenken aan MSA-AMS. Die vereniging streeft naar meer onderzoek rond deze ziekte. Dat is helaas broodnodig aangezien er nog maar weinig geweten is over deze zeldzame ongeneeslijke neurologische aandoening”, vertelt Fred Verhaeghe.

Bewustmaking

In de doos zaten alle ingrediënten voor het zelf maken van een trendy bloomon boeket, dus de bloemen in een emmer, het zakje voeding voor de bloemen en het touwtje. Ook info over de actie, een blad met de nodige tips voor het maken van het boeket en een bedankingskaartje. Je kon ook live volgen via hellofred.fun.

Samen met giften dikte het bedrag aan tot 16.860 euro. MSA-AMS.be is de stem van alle MSA-patiënten, naar schatting 300 tot 500 mensen in België. De vereniging wil het brede publiek bewust maken van de problematiek van MSA en de verwarring met Parkinson.

Wetenschappelijk onderzoek

Daarnaast streeft ze naar meer wetenschappelijk onderzoek naar deze zeldzame ziekte. Bij MSA sterven de zenuwcellen af van zeer specifieke hersenen. Wat de oorzaak is weten de onderzoekers tot op vandaag niet.

“Wat we wel weten is dat de ziekte progressief is en dat er weinig of geen medicatie kan ondersteunen. Het wordt hoogtijd dat de regering en de maatschappij meer middelen vrijmaken voor de neurologische ziekten. Hoogtijd ook dat er meer ondersteuning en meer financiële hulp komt voor de neurologische aandoeningen. Bijna alle gezinnen worden ermee geconfronteerd op latere leeftijd, we denken hierbij aan de neurologische ziekten zoals parkinson, alzheimer, dementie, MSA”, besluit Fred Verhaeghe. (PST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier