Verkoop De Schakel zeker in 2021 afgerond

© KDV
Redactie KW

Het gemeentebestuur wil in 2021 de geplande verkoop van de 30 assistentiewoningen De Schakel in Wingene rond krijgen. Op vraag van gemeenteraadslid Martine Devisscher (Burgerbelangen) gaf Tom Braet (CD&V) een uitgebreide stand van zaken omtrent het verkoopdossier.

Al eind vorig jaar ging het gemeentebestuur in overleg met de Sociale Huurmaatschappij IZI Wonen om de 30 woningen en 8 bijhorende garages langs de Hoogweg in Wingene van de hand te doen om zo de verhuring van woningen volgens een sociaal verhuursysteem verder te zetten.

“Begin dit jaar werd een schatting gemaakt waardoor we nu rekenen op een bedrag van 2 miljoen euro voor de 30 woningen en 8 garages. In het bijhorende ontmoetingshuis is IZI Wonen niet geïnteresseerd, dit zou dan ook eigendom blijven van de gemeente”, legde Tom Braet als voorzitter Bijzonder Comité Sociale Dienst uit tijdens de gemeenteraad.

Burgerbelangen stelde zich bij monde van raadslid Martine Devisscher vooral praktische vragen voor de huidige bewoners. “Krijgen de huidige huurders wel woonzekerheid en zal de dienstverlening van WZC Amphora kunnen voortgezet worden ter ondersteuning van de soms zorgbehoevende huurders”, klonk het ietwat bezorgd bij Devisscher.

Huurvoorwaarden

“In principe mogen de huidige huurders er blijven wonen, maar de huurvoorwaarden gaan wel over van een systeem met een dagprijs naar een sociaal verhuurstatuut, waarbij de huurders geen enkele eigendom mogen hebben. Slechts bij 3 van de 30 huidige bewoners is er momenteel nog een juridisch-technisch probleem, maar we gaan uiteraard niemand op straat zetten. We zoeken momenteel samen met IZI Wonen uit hoe we met deze huurders tot een oplossing kunnen komen”, beklemtoont Tom Braet.

Huurprijs verlagen

Het ziet er trouwens naar uit dat de huurprijs zal verlagen voor de meeste inwoners, al zal IZI Wonen de assistentiedienstverlening van WZC Amphora niet overnemen. “Amphora is sowieso wel bereid zijn dienstverlening voort te zetten. Het gemeentebestuur zal samen met de bewoners en IZI Wonen kijken hoe we ook hier een oplossing kunnen bieden”, besluit Tom Braet die verder nog kon bevestigen dat de gemeente ook het onderhoud van de tuin op zich zal nemen.

Over de prijs wordt nog wat onderhandeld, maar sowieso houdt aankoper IZI Wonen rekening met het feit dat er de eerste drie jaar ook nog behoorlijk wat renovatie nodig is aan de ondertussen wat verouderde woningen voor senioren. (KDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier