Verkeersveiligheid aan nieuwe Brugse VTI-campus wordt verbeterd

De nieuwe campus van VTI Brugge staat in de steigers. © Davy Coghe
Stefan Vankerkhoven

Het Agentschap Wegen en Verkeer neemt een aantal maatregelen om de verkeersveiligheid nabij de nieuwe campus van het Brugse VTI in de Vaartdijkstraat te verbeteren. Dat bleek na een interpellatie van Dirk Barbier (N-VA) tijdens de Brugse gemeenteraad maandagavond.

Dirk Barbier (N-VA) vreest voor onveiligheid in en rond de toekomstige VTI-campus in de Vaartdijkstraat in Sint-Michiels, zo vlakbij de stationsomgeving en BN bombardier. Volgens burgemeester Dirk De fauw (Cd&V) belooft het Agentschap Wegen en Verkeer de nodige maatregelen uit te voeren die de verkeersveiligheid significant zullen verbeteren.

Knip

“Zo komt er een knip in de Vaartdijkstraat ter hoogte van de Ring R30, de uitvoering ervan is voorzien komend voorjaar. Er wordt een breed en veilig fietspad aangelegd op het Kanaaleiland. Uit studies blijkt dat de rotonde aan Ten Briele een zwart punt is. Bijgevolg zal er een kruispunt gerealiseerd worden met een regeling van de lichten die fietsers toelaat om conflictvrij het kruispunt over te steken.

Voorts komt er een veiliger fietslijn tusen station en school langs de ring R30. AWV wenst evenwel geen nieuwe fieters- en voetgangersbrug over het kanaal, de bestaande brug wordt wel gerenoveerd”, aldus burgemeester Dirk De fauw;

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier