Verkeersslachtoffer krijgt geen extra schadevergoeding voor ongeval tussen Vichte en Waregem

Redactie KW

De Kortrijkse politierechter heeft uitspraak gedaan in het dossier van paardencoach A.S. tegen AG Insurrance.

Zij had ruim 9,5 miljoen euro gevraagd voor letsels die ze zou hebben ten gevolge van een verkeersongeval. De rechter oordeelde dat het oorzakelijk verband tussen het ongeval en haar letsels niet bewezen is.

Complottheorie

In september 2010 reed A.S. op de weg van Vichte naar Waregem, toen een tegenligger zijn lading verloor. Er vielen zware metalen platen op haar wagen. Vlak na het ongeval leek alles in orde, maar later kreeg ze lichamelijke klachten. Ze klopte bij de verzekering aan. Die kwam niet over de brug, dus stapte A. naar het gerecht. Een gerechtsdeskundige meende dat er geen causaal verband aangetoond was tussen haar letsels en het ongeval.

Volgens A.S. speelt de gerechtsdeskundige onder één hoedje met de verzekeringen. Ze is niet de enige die vermoedt dat er corrupte gerechtsartsen aan het werk zijn. Ze groepeerde zich met andere vermeende slachtoffers van corruptie. De groep startte de website www.stopmisbruikverzekeringen.be op. Daarop plaatsen ze allerhande getuigenissen. In mei vorig jaar kwam er ook een Panoramareportage die drie verkeersslachtoffers, onder wie A.S., in beeld bracht.

Al 35.000 euro gekregen

Voor de rechtbank vroeg A. dat haar bewijzen erkend werden en de deskundige gewraakt werd. Ze vroeg een schadevergoeding van ruim 9,5 miljoen euro. Volgens de politierechter is het niet bewezen dat de letsels een rechtstreeks gevolg zijn van het ongeval. “De neergelegde attesten en besluiten worden ondergraven door het feit dat deze telkens vertrekkken van ongegronde premissen en de eigen verklaringen van mevrouw”, aldus de rechter.

Ook voor het ongeval bezocht A.S. al artsen. Het is dus moeilijk uit te maken welke gezondheidsklachten voor 2010 al aanwezig waren en welke pas later kwamen. Daarom oordeelt de politierechter dat de schade-eis ongegrond is. A.S. kreeg al 35.000 euro aan schadevergoedingen. Dat dekt volgens de rechter de kosten die een rechtstreeks gevolg zijn van het ongeval.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.