Verkeersproblemen in Zonnebeekse Frezenbergstraat

© NVZ
Redactie KW

N-VA Zonnebeke vraagt om de wegversmallingen in de Frezenbergstraat onmiddellijk te verwijderen. De versmallingen maken de doorgangen voor tractoren praktisch onmogelijk

“Iedereen is het er over eens dat er maatregelen moeten genomen worden in de Frezenbergstraat om het verkeer veiliger te laten verlopen. Maar het is duidelijk dat deze versmallingen weinig bijdragen aan een betere verkeersveiligheid in de straat”, aldus Koen Descheemaeker (N-VA).

De maatregelen stoten wel op een enorm ongenoegen van de buurtbewoners. De bewoners zelf zijn blijkbaar over de genomen maatregelen niet op voorhand geconsulteerd en hun kritiek wordt door het bestuur gewoon van tafel geveegd. “Wij vragen dan ook een dringend overleg met de buurtbewoners en de politie om andere en betere maatregelen te nemen en rekening te houden met het feit dat heel wat landbouwvoertuigen door deze straat moeten rijden. Maatregelen voor een veiliger verkeer in de Frezenbergstraat zijn nodig. En luister naar de bewoners. Ondoordachte en niet gedragen maatregelen eventjes uitproberen, brengt niemand een stap verder.”

In een reactie zegt schepen van mobiliteit Koen Meersseman (#Team8980): “Het project werd goedgekeurd op de gemeenteraad van mei, ook door N-VA. De opstelling kwam er na overleg met diverse instanties en ook enkele buurtbewoners. Er werd voldoende informatie bezorgd aan de inwoners van de straat. De burgemeester en ikzelf zijn ter plaatse geweest op vraag van diverse landbouwers. Er wordt nu bekeken om het proefproject bij te sturen. Het project bestaat uit twee constructies van plooibare paaltjes. De kostprijs is ongeveer 1.000 euro inclusief BTW per proefopstelling. De opstelling kwam er om de meest efficiënte oplossing te zoeken om de snelheid af te remmen. Dit naar aanleiding van werken die gepland zijn de volgende jaren voor het scheiden van het rioleringsstelsel. Eens alles definitief is worden nog twee plaatsen voorzien waar een dynamisch smileybord het verkeer attent maakt op hun snelheid.”

(NVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier