Verkeershinder door aanleg bushalte Polka

Langs de Kemmelstraat in Kemmel zal er enkele weken verkeershinder zijn door de aanleg van bushalte Polka. Aan de halte zullen ook de grotere geleden bussen kunnen stoppen.

© Gemeente Heuvelland

Het verkeer wordt op de werkzone tijdelijk geregeld met verkeerslichten. De werken zullen wellicht 2 tot 3 weken duren, afhankelijk van de weersomstandigheden.

De aanleg van de bushalte komt er nadat De Lijn enkele aanpassingen deed omdat de lijn 70 Ieper-Kemmel-Nieuwkerke af te rekenen heeft met grote capaciteitsproblemen tijdens de ochtendspits. “Vanaf 7 januari 2020 zetten wij daarom een gelede bus in. Dat zal de capaciteit verhogen en het comfort voor de reizigers verbeteren”, aldus De lijn.”Daardoor is er een herschikking van enkele haltes en een wijziging van de trajecten noodzakelijk.”

Lijn 70 niet meer aan halte Kemmel Dorp

Zo zal lijn 70 vanaf 7 januari Kemmel niet meer binnenrijden en de halte Kemmel Dorp niet meer bedienen. “De reizigers moeten zich begeven naar de halte Polka. De haltes Polka komen tegenover elkaar te liggen, net voor het rondpunt komende van Nieuwkerke. Ook lijn 71 zal de huidige halte Kemmel Dorp niet meer bedienen, maar zal wel de nieuwe haltes Kemmel Dorp bedienen. Die zijn gelegen op de Reningelststraat, nabij het kruispunt met de Nieuwstraat. De huidige halte Dorp, gelegen aan Dries, blijft bestaan voor de belbus.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.