Verkeerscrimineel krijgt ‘korting’ van rechter

Redactie KW

Een 37-jarige verkeerscrimineel kreeg maandagmorgen een ‘korting’ van 3,5 jaar cel van de politierechter. In totaal behoudt hij echter nog altijd 10,5 jaar gevangenisstraf. Hij zat even in de gevangenis, maar mocht die vreemd genoeg al verlaten.

Bruggeling S.R. is een rasechte verkeerscrimineel. Hij werd de afgelopen weken tien keer veroordeeld voor allerhande verkeersinbreuken. Elke keer stuurde hij zijn kat naar de rechtbank. Maar toen hij enkele weken geleden voor andere feiten in de cel belandde, kreeg hij plots te horen dat hij nog een gevangenisstraf van in totaal 14 jaar had opgelopen. Zijn rijverbod liep nog tot 2035. In totaal werd hij al 27 keer veroordeeld door de politierechter.

‘Ontvankelijk’

De dertiger tekende verzet tegen de opgelopen straffen op. De zaak werd behandeld in de politierechtbank. Hij werd terug naar de gevangenis gestuurd om er zijn definitieve straf af te wachten. Maar daar beslisten ze kort nadien om de man vrij te laten omdat het verzet tegen zijn vonnissen ‘ontvankelijk’ was. Iets wat niet meteen het geval was.

Zijn advocaat Mathieu Langerock aanhoorde maandagmorgen dan ook alleen het vonnis van de politierechter. S.R. zelf nam het risico namelijk niet om zelf naar de rechtbank af te zakken. 3,5 jaar van de totale gevangenisstraf werd uiteindelijk naar een voorwaardelijke celstraf omgezet. Maar de man kijkt nog altijd aan tegen een effectieve celstraf van 10,5 jaar, een torenhoge geldboete en een levenslang rijverbod. Hij zal dus wel terug naar de gevangenis moeten, alleen is de vraag wanneer de politie hem zal kunnen aantreffen. (TLG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier