Verkaveling lokt nieuwe gezinnen naar Ginste

© CLY
© CLY
Redactie KW

De aanleg van een nieuwe verkaveling zorgt ervoor dat er toch tijdelijk een eind komt aan de ontvluchting van De Ginste. De werken in de Molstenstraat zijn gestart.

De Ginste telt heel wat oudere wijken zoals de Grotstraat, waar nu heel veel oudere inwoners de huizen verlaten om hun intrek te nemen in een flat in het centrum van de gemeente. Deze ontvolking is ook bijzonder slecht nieuws voor de nagelnieuwe lagere school die de komst van elk jong gezin op de Ginste best kan gebruiken om de schoolbevolking wat op te krikken. Het gemeentebestuur heeft de vraag naar bijkomende wooneenheden blijkbaar duidelijk gehoord en is dus ook van plan om daar iets aan te doen. De pas gestarte nieuwe verkaveling in de Molstenstraat is alvast een mooi signaal.

De nieuwe verkaveling in de Molstenstraat zou volgens burgemeester de naam ‘De Nieuwe Sneppe’ meekrijgen en komt op de terreinen van het vroegere Ter Molst. “De vergunning voor het aansnijden van deze verkaveling werd door het schepencollege verleend op 28 november 2019”, zegt schepen van Openbare Werken Olivier De Marez. “De nieuwe verkaveling voorziet in een 15-tal loten waarvan er 8 gelegen zijn langs de Molstenstraat. De andere 7 loten liggen langs een nieuw aan te leggen weg. De culturele raad zal binnenkort een voorstel doen voor een nieuwe straatnaam. De grootte van de kavels zal variëren tussen de 295 en 515 vierkante meter. De aanleg van weg en rioleringen is momenteel bezig en wordt uitgevoerd door Devagro. Binnen de verkaveling wordt een groene zone voorzien met een wadi om het water maximaal ter plaatse te laten infiltreren en de verkaveling een groene inkleding te geven. Ook de voortuinen moeten maximaal een groene inkleding krijgen. Er wordt ook voorzien in een parkeerhaven die plaats biedt aan 8 wagens en dit om geen extra parkeerdruk op de Molstenstraat te leggen. (CLY)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.