Verkaveling in de Ooststraat te kijk tijdens Nieuwbouwzondag

In de Ooststraat stelt bouwonderneming Catteeu uit Lo-Reninge volgende zondag haar nieuwbouwproject voor. © LVW
Redactie KW

Op Nieuwbouwzondag 25 oktober stelt Bouwonderneming Catteeu uit Lo-Reninge het nieuwbouwproject op de gewezen voetbalterreinen van Eendracht Wervik in de Ooststraat voor. Het gaat om een publiek-private samenwerking met de stad. Er komen in totaal zeven woonblokken. Momenteel is de ruwbouw van een eerste blok volop aan de gang.

“We bouwen de volledige woonzone met oog voor detail, voorzien van een kwalitatieve afwerking en met een focus op hedendaags comfort en dit alles tegen een betaalbare prijs”, aldus zaakvoerder Hans Catteeu. “Geïnteresseerde kopers kunnen zondag van 11 tot 17 uur een bezoekje brengen aan het nieuwbouwproject. De bezoekers zullen een realistisch beeld krijgen van hoe hun toekomstige woning er zal uitzien en vooral hoe ruim die woning zal zijn. We stellen vijf woningen open waar men zich per bubbel kan aanmelden om die te bezichtigen.”

Na het archeologisch onderzoek vorig jaar kende het project vertraging door het coronavirus. Sedert eind augustus is men er volop aan de slag. De eerste fase van de wegwerkzaamheden is achter de rug. In het Groenboretje zijn verschillende bomen gerooid. Er komt daar een bufferbekken. De speelweides zijn nog aan te leggen. In totaal komen er 41 duurzame woningen met eigen tuintje.

Open ruimtes

Er komt ook een aantal kangoeroewoningen. Wat inhoudt dat verschillende generaties er hun weg en nieuwe thuis kunnen vinden en bijgevolg levenslang op de site kunnen blijven wonen. “Het wordt een buurt met groene open ruimtes. Er worden twee toegangen, in de Ooststraat en Hellestraat, voorzien”, aldus Hans Catteeu. “Door de nadruk op fiets- en wandelverkeer en een doordacht circulatieplan biedt deze woonzone een rustige en veilige omgeving. Het wordt in ieder geval een meerwaarde voor de hele buurt.”

Bezoekers worden opgewacht aan het verkoopkantoor vooraan. Voor wie er niet bij kan zijn, is er op een ander tijdstip een afspraak mogelijk.

(EDB)

Alle info vind je op de website www.catteeu.eu.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier