Verhuur van springkastelen keldert door coronacrisis, ook bij Het Feestpaleis in Tielt

foto WME
Redactie KW

Wat voor velen een leuke zomer vol plannen had moeten worden, is toch even anders uitgedraaid. Zo ook voor Bjorn Borms (42) en Patricia Desmet (37), zaakvoerders van Het Feestpaleis, die hun activiteiten flink zagen kelderen.

Het Feestpaleis runnen Bjorn en Patricia naast hun gewone job. Patricia Desmet is afdelingshoofd schoonmaak in AZ Groeninge in Kortrijk terwijl haar echtgenoot Bjorn Borms als bediende werkt in Zwevegem bij Schenker. Op piekmomenten kunnen ze rekenen op de helpende handen van hun kinderen Seppe (16) en Siebe (14).

“De coronacrisis kwam voor ons op het allerslechtste moment, namelijk bij de start van de communies”, begint Patricia Desmet. “De periode van maart tot en met mei zorgt normaal voor een drukte van jewelste maar dit jaar was het muisstil op dat vlak. Tijdens de lockdown mochten wij geen springkastelen verhuren. Na de versoepeling konden we wel op privéterrein leveren wat voor ons toch een eerste lichtpuntje was.”

De lockdown had een grote impact op het Feestpaleis. “De communiemaanden waren dramatisch. We hadden twee nieuwe springkastelen aangekocht en deze waren eind juni nog niet één keer verhuurd. Op zo’n moment moet je nadenken hoe je de situatie kan omdraaien. Dat hebben wij gedaan door allerlei acties te organiseren. Bij de pakken blijven zitten is niets voor het Feestpaleis. Naast onze kastelen hebben wij ook ballonnen, luiertaarten en volksspelen. Tijdens deze periode hebben we die zoveel mogelijk in de kijker geplaatst en leverden we ze aan huis. Op die manier kon een grootmoeder haar kleinkind toch verrassen of kon er toch een leuk geschenk afgegeven worden bij een pasgeboren baby. En zo boden wij onze diensten aan zonder dat iemand uit huis moest.”

Actieprijzen

Bij het Feestpaleis kan je voor diverse zaken terecht. “We verhuren springkastelen en volksspelen en verkopen ook luiertaarten en ballonnen. We zijn er voor particulieren maar ook voor winkels en bedrijven. Ook verzorgen wij de versiering bij bijvoorbeeld babyborrels, communies, geboortes, huwelijken… Sinds eind augustus hebben we iets nieuws: de schijt-aan-je-leeftijd-taart.”

“Corona kwam op het slechtste moment: bij de start van de communies”

Toen het van lockdown overschakelde naar beperkte bubbels, merkten ze bij Het Feestpaleis verandering: “Terwijl juli en augustus normaal rustige maanden zijn door de vakantie, mochten we dit jaar gelukkig wel heel wat drukte ervaren. Mensen gingen niet op reis en huurden liever een springkasteel voor hun kinderen Wij zorgden voor actieprijzen, zodat we maximaal konden verhuren.”

Najaar

De afgelasting van evenementen is wel voelbaar voor Het Feestpaleis. “Dit is een streep door onze rekening. Zo verzorgen we elk jaar de ballonnen voor windows fashion in Tielt of de springkastelen op de City Trail, foodtruckfestival… Dat zien we dit jaar allemaal in het water vallen. We richten onze pijlen nu op de communies in het najaar.”

“Voor ons en voor alle andere handelaars en bedrijven hopen we dat mensen lokaal blijven kopen, zodat dit iedere Tieltse ondernemer kracht geeft om verder te gaan en uit te kijken naar betere tijden”, besluiten ze.

Info: www.hetfeestpaleistielt.be of Facebookpagina Het Feestpaleis

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier