Verhuist Markse kinderboerderij naar Hoeve Te Coucx?

Hoeve Te Coucx, de mogelijke nieuwe bestemming van de kinderboerderij. © EDB
Redactie KW

De geruchtenmolen draait en op sociale media wordt gezegd dat kinderboerderij Van Clé naar Hoeve Te Coucx uitwijkt. Dit wordt echter niet bevestigd. “Binnenkort komt de stad met een officiële communicatie”, aldus schepen Bert Herrewyn.

Door Els Deleu

In december berichtten we in onze krant al dat kinderboerderij Van Clé een nieuwe weg wou inslaan en meer op educatie wil inzetten. “De locatie in Marke is niet geschikt om te gebruiken als natuureducatief centrum“, zei coördinator Jan Debruyne toen. “Er is onvoldoende binnenruimte en we zitten in verstedelijkt gebied. Waar vroeger een kinderboerderij niet meer was dan een boerderij waar je op zondag eens de dieren kon komen aaien en een broodje leerde bakken, willen we nu meer inzetten op thema’s die algemeen relevant zijn en vooral ook in een verstedelijkt gebied van belang zijn“, legde Jan uit.

De kinderboerderij wil zich heroriënteren en een herstructurering dringt zich al een tijdje op. Er is een oefening bezig met stad Kortrijk voor nieuwe invullingen. In het begin van het jaar waeren er programma’s voor scholen rond biodiversiteit, ecosysteem en omgaan met de natuur. Dit gebeurde in Hoeve te Coucx op de Marionetten. Deze hoeve is gelegen achter de parking van AZ Groeninge. Voor de kinderboerderij was deze locatie alvast een locatie waar een grotere dynamiek kon gebracht worden en waar meer kon gewerkt worden naar scholen toe.

Huidige locatie Kinderboerderij Van Clé in Marke.
Huidige locatie Kinderboerderij Van Clé in Marke.© EDB

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier