Verhuist immens populaire zomerbar Pulobar straks naar Izegem of Roeselare?

Philippe Verhaest

Dat het zomerse succesnummer Pulobar een tweede editie krijgt, staat al langer vast. Alleen over de locatie is nog onduidelijkheid. Blijft het concept in Ardooie of wordt er uitgeweken naar Izegem of Roeselare?

Momenteel gooien Frederik Stragier en Emmanuel Bekaert hoge ogen met hun winterse Husky Bar in Kuurne die ze samen met Huis Van Wonterghem runnen, maar tegelijk focust het duo al op komende zomer.

Pulobar krijgt een vervolg, maar het is nog onduidelijk waar de zomerbar zijn tenten zal opslaan. Ardooie blijft een optie, zegt burgemeester Karlos Callens. “Pulobar was vorige zomer een regelrechte hit”, zegt hij. “De initiatiefnemers zijn zeker weer welkom in onze gemeente, maar we zijn van plan om slechts tot 22 uur muziek toe te laten. Dit om de omwonenden de nodige rust te bieden. Tegelijk zal ook de mobiliteitskwestie bekeken moeten worden, want het was bijwijlen erg druk in en rond de landelijke Hazestraat.”

Frederik Stragier van Pulobar bevestigt dat er momenteel enkele pistes lopende zijn. “Ardooie, Roeselare of Izegem zijn onze mogelijke onderkomens”, zegt hij. “Het is de bedoeling om zo snel mogelijk duidelijkheid te scheppen, zodat we alle voorbereidingen kunnen starten.”

Deze hoeve naast Skyline Communications gaat straks tegen de vlakte en zou mogelijk onderdak kunnen bieden aan de Pulobar, komende zomer
Deze hoeve naast Skyline Communications gaat straks tegen de vlakte en zou mogelijk onderdak kunnen bieden aan de Pulobar, komende zomer© Streetview

In Izegem liet Pulobar zijn oog vallen op de hoeve naast Skyline Communications in Izegem. “De mensen van Pulobar hebben ons inderdaad gecontacteerd”, zegt Bert Vandenberghe van Skyline. “De hoeve hebben wij aangekocht en wordt nog dit voorjaar gesloopt. Het is de bedoeling om er na de zomer te starten met de aanleg van een groene campus, die naast onze tweede bedrijfstoren zal komen. Die is momenteel in aanbouw.”

“Uiteraard staan we open voor de komst van Pulobar. Ze hebben vorig jaar al bewezen dat hun concept aanslaat en tegelijk krijgt ons terrein dan een tijdelijke, nuttige invulling. Maar uiteraard moet er nog een overeenkomst gemaakt worden tussen Pulobar en de stad. Wij wachten dus af.”

Burgemeester Bert Maertens (N-VA) van Izegem: “Er zijn al gesprekken geweest met Pulobar, maar we moeten nog alles in detail bekijken. Meer kan ik daar nu niet over kwijt.

(PVH – Foto JC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier