Vergunning voor muziekschool Metronoom in Brugge in orde

Redactie KW

Op de hoek van Fort Lapin en de Koolkerkse Steenweg in Brugge zal binnenkort kunnen gestart worden met bouw van de muziekschool Metronoom.

Schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon (CD&V) gaf maandag groen licht voor de stedenbouwkundige vergunning. De aanvraag omvat het bouwen van een private muziekschool en winkel. De bestaande loods, waar een handelsfunctie gevestigd was, wordt gesloopt.

Aan de zijde van de Koolkerkse Steenweg wordt de muziek-handelszaak voorzien en achteraan de muziekschool. De toegang tot zowel de handelszaak als de muziekschool wordt voorzien langs de ring via een grote patio, met ruimte tot het stallen van fietsen. De muziekschool voorziet in zes studio’s, bergruimte, een kantoor en een centrale ruimte die al de bovengelegen functies bedient via een zwevende trap in de centrale ruimte.

De huidige vestiging in de Lange Vesting in Sint-Andries is te klein geworden. De nieuwe muziekschool, een ontwerp van Brugs architectenbureau Dertien 12, moet de capaciteit verhogen tot een 500-tal leerlingen. Ook de Keymusic Express Store, de geïntegreerde instrumentenwinkel, verhuist mee naar het nieuwe adres.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier