Zwevegemse verenigingen krijgen een afhaallokaal

Veerle Mondy. © GJZ
Redactie KW

Verenigingen kunnen de kas niet meer spijzen door huis-aan-huisverkopen. De gemeente wil hen nu helpen door een coronaproof afhaallokaal ter beschikking te stellen.

Met de verstrengde coronamaatregelen is het nu verboden dat verenigingen een huis-aan-huisverkoop of iets dergelijk organiseren. Voor heel wat organisaties is dat een financiële tegenvaller. Vele verenigingen organiseren immers naar het einde van het jaar toe een occasionele verkoop van allerlei goederen, denk maar aan klaaskoeken, pannenkoeken of wijnpakketten.

Niet enkel de huis-aan-huisverkoop, maar ook het aan huis leveren van de goederen is verboden. Wel kan men samenwerken met een professionele handelaar of leverancier om de levering te laten doen in plaats van de vereniging, maar de vereniging zelf mag daar niet bij helpen.

Mail met voorwaarden

Het gemeentebestuur wil die verenigingen nu ondersteunen door zelf een coronaproof afhaalpunt in te richten die in samenspraak met de gemeente kan gebruikt worden. “We zullen de conferentiezaal van Sportpunt 1 volledig coronaproof inrichten. De verenigingen kunnen daar dus de afhaling van de goederen organiseren. Iedere vereniging kreeg een mail met de voorwaarden waaraan dient voldaan te worden”, aldus Veerle Mondy, clusterverantwoordelijke Vrije Tijd.

(GJZ)

Wie met zijn vereniging hiervan gebruik wil maken of meer info wenst, kan contact opnemen met de dienst evenementen op 056 76 59 80 of evenementen@zwevegem.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.