Zon helpt Veloclub Ruiselede Sportief

We zien Kris Spiesschaert, Isabelle Delarue, Maurice Bral en Marc Devriese. (foto RV)
Redactie KW

Veloclub Ruiselede Sportief palmde vorig weekend het park naast de kerk in. Met de zon als bondgenoot verzorgden ze er enkele leuke activiteiten.

Het park naast de kerk werd door de gemeente omgetoverd tot een gezellige feestlocatie, toegankelijk voor iedereen en gratis te gebruiken door de verenigingen tijdens de twee zomermaanden. Onlangs besliste de gemeente om die oase van rust een maand extra open te houden, tot eind september. Heel wat verenigingen maakten er gebruik van voor activiteiten voor eigen leden, zoals Neos, Vlas, Landelijke Gilde, Ferm, de Ruyssende Lede…

Afgelopen zondag nam Veloclub Ruiselede Sportief voor een dag het park over, van 10 tot 20 uur. Het werd dankzij het weer een succes. In deze kwakkelzomer was deze club de eerste die de weergoden echt mee hadden in het verhaal. “Vandaag is het bewijs geleverd dat dit park echt veel potentieel heeft”, aldus Kris Spiesschaert van het comité. “Je hoeft niet per se een uitgebreid programma te hebben voor bezoek. Wij hadden Boetiek Romantiek voor leuke kledij met solden en kleine prijsjes en ook kubb en petanque voor wie wou. En jawel, vanaf 10 tot 19 uur hadden we constant wel 30 mensen of meer in onze gezellige kroeg.”

Stamgasten

Zijn collega Maurice Bral beaamt met een scherpe analyse. “Toevallige passanten, wielertoeristen, mensen die op de Markt halt hielden en flaneerden tussen kerk en gemeentehuis en fietsers die de route Rij Ruiselede Rond afwerkten, dat waren grosso modo onze stamgasten.”

“Nu maar hopen dat de zon weer zo gul van de partij is op woensdag 25 augustus”, aldus Maurice en Kris. “Dan presenteren we naar goede traditie twee wielerwedstrijden voor de augustuskermis. Voor nieuwelingen met start om 15 uur en daarna voor elite zonder contract en beloften met Curandolokaal Den Tap als epicentrum.” (RV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.