Zomerse zoektocht van Femma met Pit in Pittem

We zien v.l.n.r. Veronique Raedt, Emma Vandenberghe, Liesbeth Verstraete, Nele Geldhof en Sofie Debusschere. © (foto Jan)
Redactie KW

Van 1 juli tot 13 september richt Femma met Pit een Zomerzoektocht in voor het hele gezin. De tocht kan bovendien in twee lussen opgesplitst worden, wat het voor gezinnen nog toegankelijker maakt.

“Eigenlijk stak het idee om een zoektocht te organiseren al vorig jaar bij de bespreking van de jaarplanning de kop op”, vertelt Nele Geldof. “Toen bleef het bij een vaag idee, maar nadat dit voorjaar door de coronacrisis onze culinaire avond ‘Dessertglaasjes’ en ons Moedertjesfeest in het water vielen, werd het idee weer vanonder het stof gehaald. Doordat we nu plots toch noodgedwongen meer tijd kregen, besloten we de Zomerzoektocht uit te werken.”

“De opdracht van de zoektocht bestaat uit het beantwoorden van ongeveer 60 vragen langs een parcours van in totaal 13 km”, gaat Veronique Raedt verder. “De tocht kan echter ook opgesplitst worden in een Pittemse lus van een dikke 7 km en een kleinere Egemse lus van ongeveer 5 km. Op deze manier wordt de tocht kindervriendelijker en kan hij door het hele gezin gedaan worden. Het startpunt van de tocht is de Markt van Pittem, maar ook op het Egemse dorpsplein kan vertrokken worden. Deelnemen aan de zoektocht kan door een deelnameboekje te kopen, dat 5 euro kost en kan verkregen worden bij Bakkerij Hindryckx, Steps To Go en ‘t Pittemnaerke in Pittem en in Café Torenhof in Egem.

In het boekje kan je gaandeweg de te volgen route lezen en de bijhorende vragen oplossen. De vragen zijn zeer divers van aard. Er zijn fotovragen, puzzelvragen, doevragen, enzovoort. Voor elk wat wils. In het boekje vind je ook terug waar het splitsingspunt van de twee lussen is.

Wanneer alle vragen opgelost zijn dienen de deelnameformulieren weer bij ons ingeleverd te worden, want aan de zoektocht zijn ook een aantal waardevolle prijzen verbonden. De tocht kan zowel te voet als met de fiets afgelegd worden, maar voor de fietsers willen we wel meegeven dat er een aantal landelijke, onverharde weggetjes in het parcours zitten. Wie meer info wil, kan ook terecht op onze Facebookpagina ‘femmapit’.” (JG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.