Zomerarena geeft Veurnse verenigingen een podium

Schepen Celine Mouton en Pieter Cordy van vzw Basics-Tentakel in het Sportpark waar de Zomerarena zal worden geplaatst.© foto JT
Schepen Celine Mouton en Pieter Cordy van vzw Basics-Tentakel in het Sportpark waar de Zomerarena zal worden geplaatst.© foto JT
Redactie KW

Als corona het toelaat, komt er van 15 juni tot 5 september een tijdelijke arena voor podiumkunsten in het Sportpark. Veurnse verenigingen zullen er terecht kunnen om coronaproof voorstellingen, activiteiten of evenementen te organiseren.

In de Zomerarena komt er een houten amfitheater en een bar waar je coronaproof kan genieten van bijvoorbeeld optredens of theatervoorstellingen.

Visit Veurne zal ook zelf gebruik maken van de Zomerarena voor de eigen organisaties. En voor de Veurnse verenigingen is er goed nieuws, want ze kunnen eenmalig kosteloos gebruik maken van de arena, ongeacht of er een toegangsprijs wordt gevraagd. Het gebruik van de Zomerarena voor een tweede organisatie blijft kosteloos, als de activiteit gratis toegankelijk is. Is het een betalende activiteit? Dan zal er een huurkost worden aangerekend vanaf 150 euro.

Ook private organisatoren kunnen de Zomerarena huren. Veurnse ondernemers kunnen trouwens de Zomerarena sponsoren. Er zal in return voor de nodige visibiliteit worden gezorgd. Er wordt ook gezocht naar een titelsponsor. Info hierover is te krijgen via Visit Veurne op 058 55 33 31 of infotoerisme@veurne.be .

Al heel wat scholen, verenigingen en andere organisaties zijn voor het idee gewonnen en hebben zich aangemeld om evenementen te organiseren. Nu al zijn er 35 eventdagen in de Zomerarena. Nog tot 1 mei kunnen organisatiedossiers worden ingediend bij Visit Veurne via www.veurne.be/organiseren-zomerarena .

De Zomerarena is afgesloten en helemaal coronaproof. Er is een zittribune voor 200 tot 250 toeschouwers in contactbubbels van 1, 2 of 4. Het podium is overdekt en is 9 op 8 meter groot. Achteraan is er een backstageruimte met sanitaire voorzieningen. Ook voor het publiek zijn er sanitaire voorzieningen. Organisatoren kunnen rekenen op een basisgeluidsinstallatie met een PA-installatie. (JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.