Na Griezelwandeling nu ook Paaszoektocht in Wevelgem

Isabelle Seynhaeve, Eric Vanhauwaert, Els Bernaerts, Martine Deboosere en Marc Stragier. (foto SL)
Isabelle Seynhaeve, Eric Vanhauwaert, Els Bernaerts, Martine Deboosere en Marc Stragier. (foto SL)
Stefaan Lernout

Tijdens de paasvakantie organiseren KWB en Femma een luisterwandeling. De tocht leidt je langs zeven paasborden die telkens een stukje van de zoektocht onthullen. Onderweg zijn een tiental paasfiguren verstopt, wie ze allemaal kan vinden mag BINGO roepen.

Na de succesvolle griezeltocht organiseren KWB en Femma opnieuw een luisterwandeling. “Ditmaal gaan we samen met de wandelaars op zoek naar de paashaas”, zegt Isabelle Seynhaeve. “Bij de griezeltocht was Bent Van Looy de verteller van dienst, nu is het Pieter Embrechts die de zoektocht stapsgewijs begeleidt.”

Van 3 tot 18 april nodigen Femma en KWB iedereen uit op de wandeling die ongeveer 5,5 kilometer lang is en door het zuiden van Wevelgem loopt. De start, het eerste bord, vind je aan de Bib in het Park. Wandelaars hebben een smartphone met QR-code scanner en G4 data nodig per bubbel. “Op dat eerste bord staat niet alleen de QR-code met het eerste deel van het verhaal”, vertelt Eric Vanhauwaert. “Maar ook een de code waarop je je kan registreren. Zo zie je de plattegrond van de wandeling en maak je meteen kans op een van de tien familieboxen van ‘share-a-box’ die KWB nationaal verloot.”

Bingo

Onderweg komen de bubbels zeven borden tegen, telkens met een deel van het verhaal. Er is een verhaal voor de kinderen jonger dan acht en een verhaal voor de plus achtjarigen. De opdracht wordt dit keer niet simpel, de verdwenen paashaas moet teruggevonden worden. Wanneer je met je smartphone een QR-code scant, kan je een deel van het gekozen verhaal beluisteren. Na elk audiofragment krijgen de kinderen als extraatje een opdracht die ze onderweg kunnen vervullen. Op het einde van de tocht hebben de wandelaars het hele verhaal gehoord.

De tocht is gratis, registeren hoeft niet vooraf. “We moedigen wel aan dat de deelnemers zich registreren, het geeft ons een idee hoeveel bubbels de wandeling maken”, aldus Martine Deboosere. “Zo konden we vaststellen dat de griezeltocht een succes was, meer dan 80 bubbels namen deel. Voor de kinderen hebben we nog iets extra’s in petto. Onderweg kunnen ze 16 paasfiguurtjes ontdekken, telkens ze er eentje gevonden hebben kunnen ze die inkleuren op het bingo formulier. Die formulieren kan je vinden in de bibliotheek.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier