Wzc Samen maakt zich op voor kerstmarkt op zaterdag 11 december in Tielt: “Groot gezellig feest van maken”

(foto WME) © WMe by Wouter Meeus
Redactie KW

Knetterende vuurkorven in combinatie met winterse gezelligheid, zorgen steevast voor sfeer op de traditionele kerstmarkten. Zeker na een jaar waarin heel wat afgelast werd door corona. WZC Samen Tielt organiseert een kerstmarkt voor iedereen op zaterdag 11 december.

“Dit is het eerste jaar dat we een kerstmarkt organiseren voor iedereen”, aldus Sebastien Vandevelde, die samen met zijn collega’s van wzc Samen instaat voor de organisatie. “Vroeger gebeurde dit binnenskamers en kwamen er maar een beperkt aantal bezoekers. Dit keer beslisten we om het open te trekken naar het grote publiek. Kerst is voor velen iets speciaals en staat in het teken van warmte en gezelligheid. Dat is dan ook hetgeen wij op deze kerstmarkt naar voren willen brengen.”

De kerstmarkt van wzc Samen valt op dezelfde dag als deze, die traditioneel wordt georganiseerd op de Tieltse markt. “Het een bewuste keuze om dat op dezelfde dag te organiseren. Het is een win-win, want wij gaan bezoekers lokken die normaal nooit naar een kerstmarkt komen. Waardoor die bezoekers na 21 uur van onze kerstmarkt naar de Tieltse markt zullen trekken.”

De hoofdprijs van onze tombola is een weekend aan de zee

“Door ons programma zorgen we ervoor dat we ook een breed publiek aantrekken. Zo wordt er onder meer aan de kinderen gedacht met veel leuke randanimatie. DJ Roy komt sfeer brengen met zijn muziek en om 19 uur komt de enige echte Margriet Hermans een optreden geven. Dit alles heeft plaats op zaterdag 11 december van 14 tot 21 uur op de parking van de wzc Samen-site Tielt.”

“Na een hels coronajaar doet het wel deugd om de traditionele evenementen weer te kunnen organiseren, aldus Sebastien Vandevelde. “Door het hele coronagebeuren hebben wij als organisatie ook besloten dat wij iedereen willen samen brengen. Dan spreken we niet alleen over de bewoners en hun familieleden, maar ook de personeelsleden, vrienden en de vele andere bezoekers die ik niet wil vergeten. Wij willen er een groot gezellig feest van maken. Een feest waar iedereen welkom is en zich ook welkom voelt.” Bij een kerstmarkt horen tal van kraampjes en daarom doet de organisatie graag nog een warme oproep.

Kraampjes welkom

“Kraampjes zijn altijd welkom. Iedereen kan en mag een kraampje aanbieden tot en met vrijdag 12 november. Per staanplaats vragen wij een bijdrage van 20 euro per standje. Dit bedrag gaat integraal naar de Warmste Week! Inschrijven kan via het mailadres wzcsamentielt@outlook.com of via het nummer 0488 64 27 33.”

De organisatie zet zich dus ook in voor de Warmste Week, maar hebben ze al een specifiek goed doel op het oog? “Wij zijn dagelijks de website van de Warmste Week aan het bekijken. Alle goede doelen kunnen nog ingediend worden tot en met woensdag 24 november, waardoor we nog tot dan willen wachten om een goed doel te kiezen. We hebben ons wel al geregistreerd als onderneming.”

Naast een kerstmarkt worden er ook steunkaarten verkocht. “Deze kosten 1 euro per stuk en deze inkomsten gaan ook integraal naar de Warmste Week! We hebben aan de steunkaarten ook een tombola gekoppeld. De trekking hiervan heeft plaats op 11 december om 11 uur op onze Facebook-pagina ‘Tieltse Kerstmarkt t.v.v. de Warmste Week’. De hoofdprijs kunnen wij alvast verklappen en dit is een weekendje weg aan de zee in het laagseizoen, van vrijdagnamiddag tot en met maandagnamiddag. Dus geïnteresseerden kunnen steunkaarten bestellen via ons mailadres of via 0488 64 27 33. We kijken ernaar uit om zoveel mogelijk mensen te ontvangen!” (KeMa)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.