WTC Wheels in Action in Roeselare gaat intensief op zoek naar nieuwe leden

Redactie KW

Wielertoeristenclub Wheels in Action, met Koerskaffee als uitvalsbasis, moest op het moment van de corona-uitbraak de Jempi Monseré-klassieker afgelasten en tot begin augustus kon geen enkele groepsactiviteit nog doorgaan. Maar volgend jaar willen ze knallen met liefst zoveel mogelijk nieuwe leden.

Halfweg maart was in ons land voor het eerst sprake van coronabesmettingen. “Op dat moment waren enkele ploegen van onze club naarstig aan het werk om de verschillende trajecten te bepijlen. Toch kregen we in laatste instantie geen goedkeuring van het stadsbestuur voor de organisatie”, aldus voorzitter Eddy Houvenaeghel, die 2020 als een verloren jaar ziet.

“Het is altijd gezellig als we na de ritten nog iets drinken in Koerskaffee”

“Het was de start van een bijzonder kalme periode voor elke wielerliefhebber, want ook wij konden bijvoorbeeld niet meer in groep rijden. Pas in augustus konden we op dat vlak de draad terug opnemen, maar dan nog is het een verloren seizoen.” Ondertussen werd er met het bestuur serieus nagedacht over de toekomst, gezien de diverse leeftijden van de 65 aangesloten leden.

elektrische fietsen

“Het is de bedoeling om vanaf volgend jaar zeker uit te pakken met een A en B-ploeg. Verder willen we ook een vrouwenploeg oprichten die eventueel kan aangevuld worden met recreanten die zelfs met een elektrische fiets mogen rijden. Daarmee vervullen we eigenlijk de vraag van onze hoofdsponsor stad Roeselare om zoveel mogelijk mensen te betrekken bij ons project. Voor volgend seizoen willen we ons ledenaantal gevoelig doen stijgen, zonder het groepsgevoel te verliezen. Dat blijft trouwens een prioriteit voor onze club. Het is, zeker na een rit, heel gezellig als we met de leden nog iets drinken in ons lokaal Koers op het Polenplein. Dit komt mede doordat niemand zich vooraf zorgen moet maken over de ritten. Die zijn allemaal door mijn bestuurslid Kenny Vangheluwe uitgewerkt op gps.”

grote sponsors

Wat kost een lidmaatschap eigenlijk en wat krijg je er zoal voor? “Bij ons betaal je 125 euro, maar daarvoor krijg je om de vier jaar een volledig nieuw koerstenue en ben je verzekerd bij een ongeval. Je krijgt ook gratis een souper en elke wedstrijd waaraan je deelneemt, wordt bekostigd door de club. Als onze kassa daarna nog steeds positief blijft, gaat ook de rest van ons jaarbudget integraal terug naar de leden. Dat gebeurt geregeld, want onze club beschikt toch over enkele grote sponsors die onze werking ondersteunen.” (SBR)

Heb je goesting gekregen om aan te sluiten bij WTC Wheels For Action? Dan kun je contact opnemen met voorzitter Eddy Houvenaeghel op 0476 21 24 57 of via eddy.houvenaeghel@telenet.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.