WTC Ruyslee opent seizoen met ontbijt en eerste rit

© foto RV
Redactie KW

Na het heerlijk ontbijt, aangeboden door de club en lokaal ‘t Fonteintje, popelden de sporters om er meteen in te vliegen.

De koele wind en de regendruppels konden hen niet weerhouden, ze wilden per se hun duivels ontbinden.

Secretaris Ruben Coene geeft een beknopte analyse van zijn 65 leden tellende wielertoeristenclub. “Onze club wordt gedragen, geleid en geschraagd door een team van zes fervente fietsters en leiders. Ik ben trots omringd te zijn door vijf toegewijde medewerkers Patrick Watteny, Filip De Backer, Paul Derudder, Filip Schouppe en Nesten Vandenbulcke.

In feite is elke categorie toegankelijk voor mannen en vrouwen. Bij de heren zijn er drie reeksen: de A’s rijden op zondagvoormiddag, telkens een ander parcours en opbouwend qua afstand. Dat gaat van 75 km bij de seizoensstart tot zowat 110 km op het einde van het seizoen. Categorie B voor heren rijdt op zondag en woensdagavond 50 tot 90 km. Zij die zich minder in staat achten die lange afstanden en strak hoog tempo aan te kunnen, kiezen voor de reeks C. Zij krijgen elke zondag 45 à 65 km onder de wielen.

Voor dames en heren

Onze club heeft al veel jaren twee damesreeksen. Daar zijn de afstanden niet zo verschilend: 30 km voor de A-dames en de B-dames ietsje meer. Onze stelregel is dat elke reeks toegankelijk is voor hem of haar“, aldus Ruben. “Ieder kiest naar eigen inschatting en persoonlijke power. De grote verandering dit seizoen is nu dat de dames niet meer op dinsdag, maar op donderdag hun wekelijkse rit doen. De verklaring is even eenvoudig als logisch: dan is er in het dorp toch één café open, ons lokaal aan het Polenplein.”

Voor WTC Ruyslee is het cruciaal om telkens een ander traject aan te bieden. “Met dank aan iemand binnen onze groep, die zich daar specifiek en met kennis van zaken over ontfermt”, weet fietsfanaat Ruben Coene, die zelf na lidmaatschap bij De Molentrappers aan de wieg stond van de bloeiende club Ruyslee.

En terwijl de fervente fietsers hun tweewieler tussen de benen schoven voor een felle trip, keuvelden de dames nog wat na bij het opruimen na een heerlijke en gewaardeerde start met geurende koffie en ontbijtkoeken. (RV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.