Wint De Killer Queen een VLAMO Award?

Je ziet v.l.n.r. Mario Schreel, Henri Van Ryssel, Noortje Desplenter, Bert Geurts, Frauke Desplenter, Evelyn Dewagtere, Judith Bruneel, Siegfried Vuylsteke en Jonas Bruneel van harmonie De Burgersgilde. Zij maken deel uit van het totaalspektakel De Killer Queen dat in april opgevoerd wordt in OC De Schouw. Dit evenement is genomineerd voor de Vlamo Award 2022. (foto Kurt) © Kurt Desplenter Foto Kurt
Redactie KW

De Killer Queen, de nieuwste productie van het Lichterveldse De Burgersgilde, maakt kans op een VLAMO Award. De prestigieuze prijs wordt elk jaar uitgereikt door de Vlaamse amateurmuziekorganisatie aan een buitengewoon, creatief en artistiek initiatief.

“Om kans te maken op een nominatie voor een VLAMO Award, moest De Burgersgilde een dossier indienen waarmee we konden aantonen dat deze productie zich onderscheidt van andere muzikale initiatieven”, licht Stefanie Syoen, voorzitster van De Burgersgilde, toe. “De Killer Queen is een totaalspektakel, met een avondvullend programma van muziek, dans, theater en gastronomie, dus in die zin denken we wel aan die voorwaarde te voldoen.”

Prijs van 2000 euro

Het panel van VLAMO stemde daar op basis van het ingediende dossier alvast mee in, want De Killer Queen behoort tot de drie genomineerden. Bij de nominatie hoort trouwens een leuk extraatje: een geldprijs van 2.000 euro ter ondersteuning van hun project. Nu is het afwachten of De Killer Queen ook de hoofdprijs binnenhaalt.

“VLAMO zal ter plaatse komen kijken bij een van onze repetities om te oordelen of wij ook effectief aan alle voorwaarden voldoen”, aldus Stefanie, “Na twee moeilijke coronajaren zou het een enorme opsteker zijn mochten we de award binnenhalen. Het prijzengeld dat eraan verbonden is, is natuurlijk mooi meegenomen, maar ons is het toch vooral te doen om de eer.”

Macht en onmacht

De Killer Queen neemt je mee naar de jaren 80 en vertelt en bezingt op de hits van Queen het verhaal van de broers Ballerino en Nummer Twee. Het is een muziektheaterstuk over macht en onmacht, over kraken en gekraakt worden, over gluren en begluurd worden, over liefde en jaloezie, over lust en onrust. De Killer Queen gaat op 14 april 2022 in première in OC De Schouw. (LH)

Tickets & info voor De Killer Queen via dekillerqueen.be/

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.