Wingene lanceert deze zomer coronaveilig evenementenplein

Evelien Blommaert (deskundige Cultuur), schepen Brecht Warnez en Steffie Lucidarme (diensthoofd Vrije Tijd) testen het coronaveilige evenementenplein al uit.© gf
Evelien Blommaert (deskundige Cultuur), schepen Brecht Warnez en Steffie Lucidarme (diensthoofd Vrije Tijd) testen het coronaveilige evenementenplein al uit.© gf
Kjenta Vangampelaere
Kjenta Vangampelaere Medewerker KW

Wingene wil in de eerste drie weken van juli een evenementenplein openen. “We toveren de oude speelplaats aan het parochiaal centrum om tot een coronaveilig evenementenplein waar culturele activiteiten kunnen plaatsvinden”, zegt Brecht Warnez (CD&V), schepen van Cultuur. Wingense verenigingen kunnen de ingerichte ontmoetingsplek, inclusief artiest, gratis boeken.

Ook de Wingense verenigingen hebben het financieel moeilijker door de geannuleerde activiteiten. Voor hen is het moeilijk om vrijwilligers, leden en ouders aan boord te houden zonder vaste ontmoetingsmomenten. Daarom richt de gemeente van 1 tot 21 juli een evenementenplein in waar culturele activiteiten coronaveilig georganiseerd kunnen worden.

Alternatief voor Vlaanderen Feest

“Grote evenementen zoals Vlaanderen Feest zijn voorlopig geen optie, toch kunnen én moeten we deze zomer nog redden”, zegt schepen Brecht Warnez. “Een ontmoetingsplek waar kleinere culturele evenementen kunnen plaatsvinden leek ons een fantastisch en haalbaar alternatief.” Met een overdekt podium, loungehoekjes, strandstoelen, planten, een ingerichte bar, kleurrijke meubels, terrasverwarming … zorgt de gemeente ervoor dat alle elementen aanwezig zijn voor een gezellige en levendige ontmoetingsplek.

Verenigingen mee aan boord

De gemeente wil niet alleen een plek creëren waar inwoners graag samenkomen. Ook een portie cultuur mag op het evenementenplein niet ontbreken. “Samen met onze verenigingen gaan we op zoek naar artiesten die mee zullen zorgen voor onvergetelijke avonden.” Erkende Wingense verenigingen kunnen het ingerichte plein, inclusief artiest, gratis boeken en krijgen de baropbrengst en een deel van de ticketverkoop. Op momenten dat het evenementenplein niet geboekt is voor de cultuurprogrammatie kan de ingerichte locatie ook gereserveerd worden voor ledenbijeenkomsten van verengingen.

Via http://www.wingene.be/evenementenplein kunnen verenigingen zich voor het evenementenplein aanmelden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.