Wielerclub Marke pakt uit met sportquiz door etalages te bezoeken

Luc Sockeel (links) en Erwin Vandendriessche van Wielerclub Marke. © EDB
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

Wielerclub Marke pakt voor het eerst uit met een etalagesportquiz. “Op die manier vonden we een coronaproof alternatief voor onze indoorquiz die we wilden organiseren”, luidt het.

“We waren steevast van plan om op een vrijdag of zaterdag in november een sportquiz te organiseren”, begint Luc Sockeel van Wielerclub Marke. “Hoe meer de situatie veranderde, hoe meer we begonnen te beseffen dat we dit best niet zouden doen. Plots kwamen we op het idee om de quiz te organiseren samen met de handelaars.” Erwin Vandendriessche vult aan dat de wielerclub echt geen jaar wou afsluiten waar er niets georganiseerd werd. “De koers kon al niet plaats vinden! Met Fietsding pakten we wel uit met een fietsbehendigheidsparcours, wat een succes was. De mensen werden toch naar buiten getrokken en het was laagdrempelig.”

Prijzen te winnen

Voor de etalagesportquiz werden er al snel een 30-tal handelaars bereid gevonden om mee te werken. “We hebben de deelnemers zoveel mogelijk gesitueerd op het centrum van Marke en de winkels.” De quiz loopt van 2 tot 28 november. Bij de deelnemende handelaars hangt een affiche en de laatste week van oktober komt er in elke deelnemende winkel een vraag naast de affiche. Enkel om een gratis deelnemingsformulier af te halen moet je een winkel of het oc binnengaan. Bij kapsalon Mia in de Marktstraat 61 komt er een bus waar de ingevulde deelnemingsformulieren kunnen gedeponeerd worden.

De vragen gaan over sport in het algemeen, en er zijn ook verschillende meerkeuzevragen. “We zorgen er ook voor dat er minstens vijf vragen zijn die niet via sociale media kunnen gevonden worden”, zegt Luc. “Er is ook een schiftingsvraag.”

Er zijn een 25-tal prijzen te winnen. De uitslag verschijnt in de dorpskrant van Marke en zal vanaf 7 december uithangen bij de deelnemende handelaars. Hoe de prijsuitreiking zal verlopen, zal nog afhangen van de maatregelen op dat moment.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.