Wielerclub De Esnatrappers trekt er elke zondag op uit: “Steeds meer jongeren sluiten zich aan bij ons”

Een aantal leden van De Esnatrappers staan klaar om de rit aan te vangen, ondanks het slechte weer. (foto Annie Callewaert)
Redactie KW

Vanaf maart tot begin oktober starten de Esnatrappers iedere zondag hun rit aan lokaal Het Kapelhuis in de Esenweg. Corona zorgde er dit jaar echter voor dat de start van het seizoen uitgesteld werd. “Het grootste verlies was eigenlijk het gebrek aan gezelligheid”, klinkt het bij voorzitter Frank Vandamme.

“Jaarlijks starten we vanaf maart om 9 uur op zondag voor een rit van tussen de 60 à 70 km”, vertelt voorzitter Frank Vandamme. “In april trekken we doorgaans het aantal kilometers op tot 70. Daarom vertrekken we dan wat vroeger, om 8.30 uur. In de maanden mei en juni haspelen we dan 80 km af. In juli starten we nog wat vroeger, om 8 uur en gaan we voor ritten van tussen 80 en 90 km om dan in september terug af te bouwen naar 70 km. Het fietsseizoen wordt afgerond op 4 oktober. We zien de laatste jaren steeds meer jonge mensen die zich bij de club komen aansluiten. Een goed teken”, aldus de voorzitter. “Onze leden zijn er voor elkaar en voor de vereniging. Zo stippelt Marc Lannoo af en toe wel eens een nieuwe route uit voor ons. Dat zijn altijd mooie ritten. We doen ook wel eens een dagrit en om de twee jaar gaan we een weekje fietsen in Frankrijk. Dit jaar zouden we Alpe D’Huez doen maar corona besliste er anders over. Martin Cornette, Gianni Titeca en Joris Deparc hadden de reis al helemaal uitgestippeld. Heel jammer.”

Gezelligheid

“We konden niet samen fietsen maar ook verschillende van onze nevenactiviteiten werden geannuleerd. Doordat de leden onze jaarlijkse kaarting steunden, hebben we een centje opzij kunnen zetten. We zijn ook onze sponsors heel dankbaar die ervoor zorgen dat we volgend seizoen weer een volledig nieuwe uitrusting kunnen aantrekken. Het grootste verlies door corona was eigenlijk het verlies van samenhang tussen de leden. We misten de gezelligheid, de vriendschap en het genot van samen te fietsen. Normaal vieren we op 7 november onze kampioenen, maar het is nog maar de vraag of dit zal kunnen doorgaan. Iedereen is welkom in onze club, ook dames kunnen meefietsen als ze dat wensen.”

Wie wil meefietsen met de Esnatrappers kan voor volgend jaar inschrijven via Gianni Titeca (0498 51 02 75), Martin Cornette (0475 82 18 92), Rik Demey (0472 12 42 85), Jacques Devlamynck (0474 63 14 28) of voorzitter Frank Vandamme (0475 71 07 59). Inschrijven kost 60 euro lidgeld per jaar maar daarvoor krijg je een attest en bewijs van de vereniging, waarna je 50 euro kan terugvorderen via het ziekenfonds. (ACK)

De Esnatrappers

Opgericht in: 1976.

Voorzitter: Frank Vandamme. Hij wordt bijgestaan door bestuursleden Martin Cornette, Rik Demey, Gianni Titeca en Jacques Devlamynck.

Aantal leden: een dertigtal.

Opzet: Het doel van de vereniging is om samen te sporten en mensen fietsgenot te laten beleven. Vanaf de eerste zondag van maart tot begin oktober wordt er iedere zondag een rit gereden, al werd de start nu wel uitgesteld door de uitbraak van het coronavirus. Er rijdt ook telkens een volgwagen mee.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.