Wie kan wandelclub Warden Oom Stappers uit Hooglede redden?

Het medewerkersteam van de Warden Oom Stappers tijdens de jaarlijkse nieuwjaarswandeling. (foto JT) © (foto JT)
Redactie KW

Het einde van wandelclub Warden Oom Stappers lijkt nabij. Ondanks de 200 leden vindt het bestuur geen nieuwe kandidaat-bestuursleden. Wandelsport Vlaanderen organiseerde daarom een reddingsactie in de hoop het tij te doen keren: op donderdag 9 april vindt er een infovergadering plaats om nieuwe bestuursleden te vinden.

De Warden Oom Stappers vieren dit jaar hun dertigste verjaardag maar de kans zit erin dat dit ook de laatste verjaardag zal zijn. De club heeft nochtans geen gebrek aan leden. De nieuwjaarswandeling begin dit jaar lokte zelfs zo’n 2.600 deelnemers. Maar op het einde van het jaar stopt voorzitter Marcel Vermeersch en de overige drie bestuursleden zien het niet zitten om zijn taken volledig over te nemen. Net zoals veel verenigingen kampt de club met een gebrekkige instroom van jong bloed terwijl de medewerkers ondertussen elk jaar ouder worden.

“Het zou spijtig zijn dat een club met zo’n traditie zou verdwijnen”

Wandelsport Vlaanderen legt zich echter niet neer bij een eventueel afscheid van de wandelclub. Daarom wil het een poging doen om een doorstart mogelijk te maken. “Wandelsport zit in de lift”, weet Lieven Hostens, voorzitter van Wandelsport Vlaanderen. “Ook al omdat de wandelsport in tijden van burn-outs en depressies een louterend antwoord biedt. Het zou dan ook bijzonder spijtig zijn dat een club met zo’n structuur en traditie zomaar zou verdwijnen. We begrijpen dat bestuursleden ouder worden en de energie niet meer kunnen opbrengen, maar we willen niet geloven dat de nieuwe generaties niet meer bereid zouden zijn om verantwoordelijkheid en sociaal engagement op te nemen.”

Daarom zoekt Wandelsport Vlaanderen mee naar mensen met een hart voor wandelen die de fakkel zouden kunnen overnemen. “De oude bestuursleden zouden niets liever wensen. Vandaar dat we op donderdag 9 april om 19.30 uur een infovergadering organiseren in Infopunt Trimard, Marktplein 24. De vergadering vindt plaats in zaal De Dieperik. We willen echter niet dat de club de dieperik ingaat. Integendeel, we willen haar opnieuw naar betere hoogtes tillen”, besluit Lieven Hostens poëtisch.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.