Westhoekstappers organiseren alternatieve wandelingen

Dirk Vangheluwe bij het bord dat de ‘coronawandelingen aangeeft. (foto EG)
Dirk Vangheluwe bij het bord dat de ‘coronawandelingen aangeeft. (foto EG)
Redactie KW

De Westhoekstappers organiseren tot 11 april coronawandelingen die uitgepijld werden door voorzitter en parcoursbouwer Dirk Vangheluwe.

“Deze wandelingen vervangen de wandeltocht Dwars door de Westhoek”, vertelt Dirk Vangheluwe. “Op 8 maart vorig jaar konden we onze laatste activiteit organiseren. Onze 33ste wandeltocht Dwars door de Westhoek kende een groot succes. Doorgaans halen we voor die wandeltochten tussen de 1.500 en 2.000 wandelaars. Vier dagen later, op 12 maart, werden we geconfronteerd met de lockdown.”

Niet zeker

“Dit betekende dat onze Pottebrekerstocht en onze Herfsttocht niet konden plaatsvinden. Ook dit jaar zijn we niet zeker van onze geplande activiteiten. Onze wandeltochten zijn elk jaar een sociaal gebeuren waar de meeste wandelaars elkaar terugzien. Ook uitgeweken Vlamertingenaars komen graag nog eens naar de Pottebrekersgemeente terug.”

“Voor de afgelaste wandeltocht ‘Dwars door de Westhoek’ die dit jaar voor de 34ste keer zou plaatsvinden, hebben we dus naar een alternatief moeten uitkijken”, vervolgt Dirk Vangheluwe.

“Het gaat om een wandeling met een drietal lussen met keuze tussen 6 en 15 kilometer, met als uitvalsbasis en eindpunt de parking van de Galgebossen en restaurant De Vuile Seule. De drie wandelingen doen de buurgemeenten Elverdinge en Woesten aan. Hoewel wij als club snakken naar het oude normaal, hopen we de wandelaars warm te kunnen maken om af te zakken naar Elverdinge om er te genieten van een alternatief wandeltochtje in de Westhoek. Wij heten iedereen alvast welkom.”

Start en aankomst aan de parking Galgebossen/De Vuile Seule, Gasthuisstraat 3 Elverdinge.

(EG)

Info: Dirk Vangheluwe, 057 20 01 31, www.westhoekstappers.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.