‘We are Wervik’ organiseert benefiet

Bart Ostyn, Kenneth Carrein en Philippe Deleu van ‘We are Wervik’.(foto MVW)
Redactie KW

‘We are Wervik’ staat voor Bart Ostyn, Kenneth Carrein en Philippe Deleu. Ten voordele van de vzw O2 in de Speiestraat organiseren ze dit weekend een benefiet met zaterdagavond een hutsepot of spaghetti en optreden in GC De Knippelaar in Kruiseke. Zondag is er dan in zaal Kapittel ‘An evening with… André Nollet’.

Zaterdag van 19.30 uur tot 21 uur is er keuze uit hutsepot met twee stukken vlees of spaghetti. Deelname bedraagt 15 euro. Een kinderspaghetti is er voor 10 euro. Er is ook mogelijkheid voor een verzorgd aperobordje aan 12 euro. Vanaf 21 uur is er een optreden van ‘The White Birches’.

Daags nadien staat dan ereburger en cartoonist André Nollet (75) centraal. Hij groeide op in Wervik en woont al jarenlang in Gent. Er is vanaf 17.30 uur stoverij in Sint-Bernardus Abt met een fris slaatje en frietjes. Als aperitief is er keuze uit picon of cava. Inbegrepen zijn twee standaardconsumpties (wijnen, frisdrank, bieren). Deelname bedraagt 33 euro, toegangsticket inbegrepen. André Nollet brengt nadien vanaf 19.30 uur een ontspannen bloemlezing met hoogtepunten en anekdotes uit zijn leven.

Het duurt een kleine twee uur. Er wordt uitgebreid teruggekeken op de rijkgevulde carrière van André, met bijzondere aandacht voor zijn Wervikse roots.

Tickets kosten 7 euro. “We hebben doorslaggevende beslissingen moeten nemen in volle coronaperiode, wat enige organisatiemoeilijkheden met zich meebracht”, aldus Philippe Deleu. “Een gevolg hiervan is dat het aantal kaarten voor beide avonden zeer beperkt is.”

Bumperproject

De opbrengst gaat dus naar een goed doel: een instelling Bijzondere Jeugdzorg. De vzw O2 met De Witte Berken en De Wijzer gaat voor een nieuw project dat een leuk extra perspectief geeft voor de kinderen en de begeleiders.

Momenteel zoekt men financiële middelen voor hun Bumperproject waar positief leefklimaat centraal staat. Hiervoor wordt een deel van de tuin heraangelegd. Er komt onder meer een attractief fietsparcours en enkele avontuurlijke klim-klautertoestellen. Daarnaast zouden er nog twee outdoor gespreks- en therapieterrassen worden voorzien.”

An evening with… was er eerder in zaal Kapittel met Isabelle Christiaen.

Kaarten bestellen

Kaarten kunnen besteld worden via wearewervik@gmail.com of bij Philippe Deleu (0494 89 90 46). Voor de muzikale omlijsting en presentatie zorgen Sofie Blancke en Timothy Volcke. Het publiek moet rekening houden met de opgelegde maatregelen door het Overlegcomité. Er is in combinatie met je identiteitskaart een coronapas nodig. Mondmaskers zijn verplicht bij iedere verplaatsing in de zaal. Eens de zitplaats is ingenomen, mag het mondmasker af. (Erik De Block)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.