WD Breduinia klaar voor negende Dunebikerstocht

Een delegatie van WD Breduinia met centraal Luk Van Canneyt. (foto MM)
Redactie KW

Op zaterdag 10 december organiseert wielertoeristenclub WD Breduinia de 9de editie van de Dunebikerstocht. “We leggen momenteel de laatste hand aan de organisatie. De mountainbikers mogen zich opnieuw aan een mooie uitdaging verwachten”, aldus pr-verantwoordelijke Luk van Canneyt.

“Het parcours strekt zich uit langs een lang lint van de Oosteroever in Oostende tot aan de havengeul van Blankenberge. Deelnemers kunnen kiezen tussen een afstand van 30 of 50 km. Voor deze laatste tocht zijn twee bevoorradingen voorzien. Iedereen wordt na afloop overigens getrakteerd op lekkere pannenkoeken”, legt Luk Van Canneyt uit.

Start en aankomst van de Dunebikerstocht liggen ter hoogte van jeugdvakantieverblijf Horizon. “Er kan gestart worden tussen 8 en 14 uur. Late vertrekkers moeten er rekening mee houden dat het om 15.30 uur hoog water zal zijn. Dan worden de 3 kilometer strand tussen Blankenberge en Wenduine wel een beetje lastig rijden.” Door de geplande werkzaamheden aan de strandtoegang van de Vossenslag moest ook een andere oplossing gevonden worden om De Haan te bereiken. En op de terugweg strooide de aan te leggen kabel onder het MTB-tracé van het Agentschap van Natuur en Bos ook roet in het eten. Maar er is voor alles een oplossing gevonden. (MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier