Waregemse Biervrienden presenteren box met speciaalbieren als alternatief voor afgelast festival

De Waregemse biervrienden bieden uitzonderlijk een box aan met twaalf artisanale bieren: Marc Corbanie, Nico Derycke, Gaby Verstraete, Wouter Messiaen, Stijn Deblancq en Stijn Verstraete. © DJW
Redactie KW

De Waregemse Biervrienden bieden als alternatief voor hun afgelaste jaarlijks Winters Bierfestival een box met twaalf speciaalbieren aan voor wie wil genieten van karaktervolle brouwsels.

Op die manier herinneren ze de Waregemnaars en zeker de bierliefhebbers eraan dat zij ook in moeilijke omstandigheden een vereniging blijven die de Belgische biercultuur een warm hart toedraagt en de rijkdom ervan wil tonen en promoten.

Woordvoerder Nico Derycke: “Wij hebben met de collega’s overlegd en besloten om editie 2020 van het festival te schrappen en te wachten tot volgend jaar. Een datum voor die zevende, uitgestelde editie hebben wij al: zaterdag 27 november 2021.”

Artisanale brouwsels

Maar omdat wij dit jaar toch niet helemaal zonder speciaalbieren willen afsluiten, dachten wij eraan een box samen te stellen met twaalf biertjes die aantonen hoe rijk onze Belgische biercultuur is. Het gaat over artisanale brouwsels, ideaal voor een pakje onder de kerstboom, een relatiegeschenk of gewoonweg een verwenbox voor jezelf. Prijs: 30 euro.”

In de box zitten bieren van volgende brouwerijen: De Lette (Ruddervoorde), De Houtlandse Brouwers (Torhout), Vivement Dimanche (Moeskroen), Dilewyns/Vicaris (Dendermonde), De Vliegende Paard brouwers/Préaris (Oedelem), Duboisson (Pipaix), De Ranke (Dottenijs), The Musketeers (Sint-Gillis-Waas), De Wilde Brouwers (Merelbeke), Brasserie de Silly (Silly), De Meester (Stasegem) en Benoit (Kortrijk). (DJW)

Bestellen tot uiterlijk 14 november via www.wintersbierfestival.be. Op zaterdag 28 november wordt de box gratis aan huis geleverd. Afhalen kan diezelfde dag ook: ontmoetingscentrum De Linde, Koekoekstraat, Sint-Eloois-Vijve.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.