Wandelclub WSK Marke stippelde acht wandelingen uit: “Coronawandelingen zijn enorm succes”

Voorzitter Rik Bulckaen krijgt vele positieve reacties over de coronawandelingen die zijn WSK Marke organiseert. © MT
Redactie KW

Wandelclub WSK Marke voelde zich door de huidige coronacrisis genoodzaakt om alle wandeltochten tot eind dit jaar te annuleren. Daarom startte de club begin juni met de zogenaamde coronawandelingen. Die bedragen maximum tien kilometer en starten elk vanuit een deelgemeente in Kortrijk.

Naast de tochten van de federatie Wandelsport Vlaanderen, organiseert WSK Marke jaarlijks ook zelf vijf wandelingen. Alleen de eerste twee, de wintertocht in februari en de lentetocht in maart, vonden nog plaats in 2020. “Onze laatste wandelorganisatie is altijd diegene tussen Kerstmis en Nieuwjaar en dat is dan ook de grootste van de vijf. Vorig jaar kwamen daar 5.700 wandelaars op af. Zolang er geen vaccin is tegen het virus, kunnen we nooit meer zulke grote wandelingen voor elkaar krijgen”, zegt voorzitter Rik Bulckaen.

Video op YouTube

Een georganiseerde wandeltocht is meer dan alleen het parcours voltooien. Onderweg zorgt de catering ervoor dat de wandelaars even een stop kunnen maken voor een hapje en een drankje. Dat is nu niet mogelijk, daarom zette de club de coronawandelingen op poten.

“In totaal zijn er acht van die wandelingen. Zeven ervan beginnen vanuit de dorpskern van de deelgemeentes in Kortrijk. De achtste start bij het sportcentrum Lange Munte.” Het bestuur deed er alles aan om het de wandelaars zo aangenaam mogelijk te maken. “We maakten voor elke route een video op YouTube met daarin de beschrijving van de tocht en met foto’s waar ze moeten passeren. Onderweg plaatsten we dan telkens pijlen zodat de mensen de juiste richting volgen.”

Pijlen laten hangen

Die tochten lokten veel positieve reacties uit van de wandelaars. “Dat initiatief is echt een ongelofelijk succes. Ik beantwoordde in het begin dagelijks mails van enthousiaste mensen die alle wandelroutes afgewerkt hadden. Normaal gezien konden de wandelaars de routes tot eind augustus afleggen. Door de grote waardering mogen we van de stad Kortrijk onze pijlen nu al laten hangen tot eind september.”

Wanneer WSK Marke nog eens een normale wandeltocht kan organiseren, is nog maar de vraag: “We hebben veel medewerkers die tot de risicogroep behoren, dus we zullen zeker geen onnodige risico’s nemen. Voor de rest wachten we de beslissingen van hogerhand af.”

(MT)

Opgericht in: 1973.

Aantal leden: 300-tal.

Voorzitter: Rik Bulckaen.

Secretaris: Jean-Marie Ghekiere.

Penningmeester: Vera Verstraete.

Website: http://www.wsk-marke.be/

Heb je interesse om lid te worden van WSK Marke, mail naar info@wsk-marke.be of bel naar 0486 75 04 71.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.