Vrijwilligers ’t Huzeke uit Emelgem verkopen soep met bakfiets ten voordele van het Chiroheem

V.l.n.r. Ineke Boucquet, Katrien Van Astele, Charlotte Decleer en Ann Vanoverschelde bereiden pompoensoep voor de Emelgemse Chiromeisjes. (foto Frank) © Frank Meurisse
Redactie KW

De dagen worden kouder en een warme kop soep gaat er altijd in. De vrijwilligers van vzw ‘t Huzeke van de Chiromeisjes Emelgem verkopen dezer dagen pompoensoep ten voordele van hun Chiroheem. De groep hoopt 500 liter soep te verkopen om zo wat werken aan het gebouw te financieren.

VZW ‘t Huzeke zorgt voor het heem van de Chiromeisjes in Emelgem. “Het gebouw van de meisjes situeert zich in de Graaf de Montblanclaan 36. Wekelijks komen de meisjes er samen om te spelen, maar daarnaast wordt het gebouw ook gebruikt voor de speelpleinwerking en kunnen andere jeugdgroepen het heem tijdens de vakanties huren”, begint Charlotte Decleer van ‘t Huzeke.

“Een gebouw kost natuurlijk handenvol geld, er is altijd wel iets te doen en daarvoor zijn natuurlijk centen nodig.”

Herstellingen

’t Huzeke probeert het gebouw in uitstekende conditie te houden. De groep bestaat uit een negental vrijwilligers die allemaal een link hebben met de Chiro.

“We proberen jaarlijks een aantal financiële acties op poten te zetten zodat we geld verzamelen om het gebouw in optimale staat te houden. De ramen en de binnenmuren kunnen een lik verf gebruiken, we willen de polyvalente zaal isoleren, wat kleine herstellingswerken uitvoeren en als het even kan ook wat keukentoestellen vernieuwen. Een mooi lijstje om af te werken dus.”

Zaterdagmarkt

Corona zorgde voor een moeilijke periode, maar intussen staken de leden van ‘t Huzeke de koppen bij elkaar en zijn ze klaar voor een nieuwe actie. “We verkopen heerlijke pompoensoep die we zelf maken met de werkgroep en enkele vrijwilligers. Een liter soep kost slechts 4 euro en we hopen zeker 350 liter te verkopen. Mocht het echt meezitten, dan mikken we zelfs op 500 liter”, glundert Charlotte. “We hebben intussen al veel reclame gemaakt. Op onze flyer vind je een qr-code waarmee je makkelijk soep kan bestellen.”

Op zaterdag 4 december plant ‘t Huzeke een grote verkoopsdag. “We gaan onze pompoensoep verkopen op de Izegemse zaterdagmarkt. Je zal er liters kunnen kopen, maar je kan ook een kopje heerlijk dampende soep ter plaatse drinken. In Emelgem zelf gaat die dag een mobiele brigade op pad met een bakfiets en een luide bel. Je zal ons van ver horen aankomen met onze heerlijke soep.”

’t Huzeke is nu al bezig met de voorbereidingen. “We hebben geluk en kunnen de pompoenen gratis krijgen. We zijn volop bezig met het uitproberen van verschillende recepten want we willen echt de béste pompoensoep maken”, legt Charlotte uit. “Als het dit jaar meevalt, dan willen we de verkoop heel graag jaarlijks houden. Verder staat in 2022 al een ontbijt op de planning in het voorjaar en willen we ook weer een fuif organiseren. Maar eerst soep dus!”

(MVI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.