Voorzitter Vespaclub Oostende neemt na meer dan tien jaar afscheid

Manu Mommerency nam donderdag afscheid. © PM
Redactie KW

Met een ‘presidentsrit’ nam Manu Mommerency donderdag afscheid als voorzitter van de Vespa Club Oostende. Een functie die hij tien jaar op zich nam. Een honderdtal Vesparijders namen deel.

De club,opgericht op 11 november 2011 kent vandaag meer dan 200 leden en heeft een palmares om U tegen te zeggen. In zijn afscheidsrede tijdens een receptie bij streekprodukten Deschildre aan het Maritiemplein, had de uittredende voorzitter het over de hernieuwing die VCO ondertussen geen windeieren legde.

“Van een 30-tal leden toen tellen we vandaag ongeveer het zevenvoud. In die tien jaar kunnen we ondertussen een mooi palmares voorleggen. Zo organiseerden we de Belgian Vespa Days in 2014, werd er iedere twee jaar een Internationale Vista Sul Mare georganiseerd en werd in de Kerstperiode Oostende aangenaam verrast met een Vespa Kerstparade voor het goede doel.”

“Overal was VCO goed vertegenwoordigd met veel leden op de verschillende Belgian Vespa Days, Vespa World Days, Vespa Alp Days … We konden onze VCO-leden een bezoek aan de Vespa-fabriek in Pontedera aanbieden, evenals de deelname aan de legendarische ‘Chi viene e Chi va” treffen in de Abruzzen en de rally’s in Criel. Maar ook de zeer vele binnen-en buitenlandse treffens die we met VCO bezochten konden telkens rekenen op een grote aanwezigheid van Oostendse Vespisti ! Unieke momenten die voor altijd bijblijven.”

Ambassadeur

Eveneens hebben we getracht om een waardige ambassadeur te zijn voor Oostende want overal waar we kwamen waren we gekend en we konden telkens ook heel wat Vespisti naar onze Oostendse kust lokken dankzij onze uitstraling en steeds mooie programma’s. Hierbij was onze samenwerking met Stad Oostende, Dienst Toerisme en Politie Oostende steeds optimaal. Een mooie troef die we altijd samen hebben kunnen uitspelen.”

Burgemeester Bart Tommelein prees de inzet van de afscheidnemende voorzitter. De presidentsrit trok na de middag naar de Oostelijke strekdam, de Wellington renbaan en de Diaz Arena, thuishaven van KV Oostende waar Manu Mommerency hevige fan van is. Het voorzitterschap werd bij wijze van overhandiging van de handgeschilderde clubvlag uit 1956 overgedragen aan het duo Sandra Leenaerts en Wouter Vanhonsebrouck.

(PM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.