Vliegende doorstart voor biljartclub De Stekkertjes uit Ichtegem

Biljartclub De Stekkertjes bestaat sinds vorig jaar. © (foto Coghe)
Redactie KW

Op zaterdag 15 augustus ging het nieuwe seizoen voor biljartclub De Stekkertjes van start. 17 tapbiljartliefhebbers waren aanwezig in het lokaal ‘Ons Huis’ aan de markt in Ichtegem. Met dit grote aantal deelnemers kent de club meteen een vliegende start. Een doorstart als het ware, want het vorige, eerste seizoen van deze jonge vereniging werd abrupt onderbroken.

“Het is de eerste keer dat we opnieuw een speelavond ingepland hebben’, weet voorzitter Michel Verhaeghe (59). “Het Covid-19-virus was de reden dat we het vorige seizoen onverwacht moesten stilleggen. We hebben nu 17 leden, maar door het coronavirus zijn er een aantal liefhebbers van het groene laken die afgehaakt hebben. Aan de andere kant mogen we vandaag ook een aantal nieuwe leden verwelkomen. Zo komen we toch aan dat toch wel grote aantal leden.”

“De club zelf bestaat nog geen jaar. We zijn gestart in oktober van 2019. Ik kende de uitbaters van ‘Ons Huis’, nog van hun café in Koekelare en kwam hen vorig jaar nog eens bezoeken en toen zag ik binnen een tapbiljart staan. Ik vroeg onmiddellijk aan Steven Soens en John Mahieu, de uitbaters, of ik een biljartclub mocht beginnen. Ik kreeg groen licht, ging aan de slag en ging op zoek naar liefhebbers. En die zijn er van alle leeftijden.”

Extra activiteit

“Er zijn een aantal jonge twintigers en biljartliefhebbers van mijn generatie. Elke derde zaterdag van de maand is er een speeldag van wat ik zou durven een clubkampioenschap noemen. Hopelijk loopt er dit seizoen niets mis en kunnen we een volwaardig seizoen afwerken. Ik denk ook al aan een extra activiteit om de clubkas te spijzen”, besluit Michel. (RI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.