Vlaamse autosportfederatie organiseert opleidingsdag in Poperingse brandweerkazerne

De deelnemers kwamen uit alle hoeken van Vlaanderen, tot zelfs uit Nederland toe. © EF
Redactie KW

Zaterdag vond er in de brandweerkazerne van Poperinge een opleiding plaats voor baancommissarissen en stewards, een organisatie van de Vlaamse autosportfederatie.

Door het feit dat er in de afgelopen twee jaar door corona geen opleidingsdag plaats vond, waren er van de 120 aanwezigen zo’n 40-tal personen die niet nieuw waren met de materie, maar een bijscholing kwamen volgen.

De deelnemers kwamen uit alle hoeken van Vlaanderen, tot zelfs uit Nederland toe. Op het programma items als een overzicht van de sportreglementen, eerste hulptechnieken, beheersing van een crisis- of conflictsituatie, brand en brandbestrijding, en de rol, bekwaamheid, statuut en opdracht van de steward/baanommissaris tijdens het verloop van een wedstrijd. “Er is zeker interesse van de jeugd”, aldus Filiep Forrest, één van de organisatoren. “Een drietal personen moeten zelfs nog wachten tot ze de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt vooraleer ze aan de slag kunnen. Maar de aangroei mag zeker hoger liggen, als je weet dat de huidige gemiddelde leeftijd toch tussen de 50 en 55 jaar ligt.”

(DT)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.