https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Vinkenzetters De Jonge Zangers uit Kanegem starten voorzichtig met nieuwe seizoen

(foto Nele)
Redactie KW

De vinkeniers van De Jonge Zangers zijn opgelucht. Ze mogen hun geliefde sport opnieuw beoefenen, weliswaar mits het respecteren van enkele voorwaarden. Er worden geen wedstrijden gespeeld, enkel proefzettingen.

De overheid liet weten dat buiten sporten voortaan weer mag, wat betekent dat ook het beoefenen van de vinkensport opnieuw toegelaten is. Voor vele vinkenmaatschappijen en hun vinkeniers is dit een enorme opluchting. Ze kunnen hun geliefde hobby naar hartenlust uitoefenen en dit op een veilige manier. Luc Devriese, secretaris bij De Jonge Zangers, en voorzitter Jozef De Graeve namen onmiddellijk het heft in handen toen ze hoorden dat ze eindelijk aan de heropstart mochten beginnen. “Onze vinkenmaatschappij De Jonge Zangers is in het jaar 1948 ontstaan”, verduidelijkt voorzitter Jozef.

“Ons lokaal kan je vinden in café De Kalkoven langs de Kanegemstraat in Kanegem bij Roland en Erna. We mogen spreken over een sterke maatschappij met een jeugdig en toch wel gemengd publiek. De jongste leden zijn 18 jaar en de ouderen zijn dan tachtigers. We tellen nu een 28-tal leden. Belangrijk is dat we het ledenaantal op peil kunnen houden. Het speelseizoen start normaal gezien op 1 april maar corona dacht daar anders over. Gelukkig mogen we nu heropstarten.”

voorwaarden

Secretaris Luc gaat verder: “Wij zijn hier alvast heel blij mee. We spelen enkel proefzettingen. Het is dus puur voor het plezier dat de vinkenier de sport beoefent. Ieder lid is vrij om al dan niet te komen. Op zondag 24 mei gingen wij meteen aan de slag nadat we groen licht kregen van de overheid en van stad Tielt. We mochten 20 vinkeniers verwelkomen. We kregen voorwaarden opgelegd die wij strikt volgden.”

“Het grootste verschil is dat er nu maximaal 20 deelnemers mogen zijn”

“Het grootste verschil is dat er nu maximaal 20 deelnemers mogen zijn en dat ze in de mate van het mogelijke op dezelfde plaats moeten blijven. Rondwandelen wanneer de vogel niet fluit, mag dus niet. Iedereen is verplicht een mondmasker te dragen. Men kan enkel telefonisch inschrijven, dit om zo weinig mogelijk contact te hebben. Daarnaast is voldoende afstand houden van groot belang en toeschouwers zijn niet welkom. Wij voorzien mondmaskers, handschoenen en handgels. We laten enkel onze eigen leden toe om mee te spelen.”

Geen kampioenen

“Ons grootste voordeel is dat we spelen op een voetbalveld”, zegt de voorzitter. “Dit is een afgesloten terrein in een veilige en ruime omgeving. Ik ben de leden enorm dankbaar dat ze de opgelegde maatregelen goed opvolgen. Naar het einde van het seizoen toe zullen er geen kampioenen verkozen worden. Wedstrijden spelen mag niet. Maar voor onze trouwe leden hebben we nog iets leuks in petto. Hoe of wat, verklap ik nu nog niet. Het is voor iedereen een zeer moeilijke periode en samen moeten wij erdoor en het liefst op een gezonde manier.” (NS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.