https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Vind! Cycling Project uit Roeselare hunkert naar de start van het wielerseizoen

Ivan Depoorter. (foto Coghe)©GINO COGHE Foto Coghe
Ivan Depoorter. (foto Coghe)©GINO COGHE Foto Coghe
Redactie KW

De gebruikelijke ploegvoorstelling bij Wienerberger in Kortemark kon dit jaar niet plaatsvinden, maar vind! Cycling Project toonde zich van zijn creatiefste kant en organiseerde een virtuele presentatie. Voorzitter Ivan Depoorter kijkt alvast uit naar de dag waarop er weer gekoerst kan worden.

“Heel spijtig hoe het vorig seizoen allemaal is moeten lopen, want we waren klaar voor een prachtig seizoen”, start voorzitter Ivan Depoorter. “Op het clubkampioenschap boekte John-Ross Clauw meteen een zege en de week erop werd hij tweede in Haringe. Maar lang heeft het seizoen niet geduurd… We hebben er alles aan gedaan om onze renners te blijven motiveren, maar de herstart was zeker niet eenvoudig. Een maand vroeger dan verwacht, heel veel profs aan de start…”

“En in juli was er dan nog het zware ongeval van Ward Vander Meiren… Dat had een grote impact op de ploeg, zeker op John-Ross Clauw en Briek Beuselinck, die bij het ongeval waren. Gelukkig gaat het nu goed met Ward. Het fietsen gaat al heel vlot, alleen bij het lopen ondervindt hij nog wat hinder. Logisch, we mogen al blij zijn dat hij er nog is…”

Sponsors blijven aan boord

“Corona heeft er bij iedereen zwaar ingehakt, maar we hadden het geluk dat vind! in de zomer al liet weten dat ze sowieso verder gingen als hoofdsponsor. Ook al onze andere sponsors zijn aan boord gebleven, daar ben ik enorm dankbaar voor. Maar ik besef ook dat we hen dit seizoen iets in return zullen moeten kunnen bieden. Ondertussen stomen we ons in bubbels van vier klaar voor het nieuwe seizoen. Elke zondag vertrekken ze in groepjes van bij mij thuis en ik zie telkens een heel gemotiveerde groep. Alle respect, want voor hen is koers een hobby naast hun job.”

“We beschikken over 12 renners, inclusief onze strandracers. Jammer genoeg moesten we afscheid nemen van Briek Beuselinck. Hij is een jongen die een doel nodig heeft en dat is er momenteel niet. Maar ik heb hem gezegd dat er altijd plaats voor hem is. We verwelkomen wel twee nieuwelingen: Sybren Deroo uit Ichtegem en Niels Vandenbroucke uit Veurne.”

“Onze ambitie? Eerst en vooral gezond blijven. Daarna zien we wel, maar ik verwacht dat we in het regionale circuit ons mannetje zullen staan. Zelfs in bepaalde interclubs kunnen we zeker meestrijden voor de knikkers.”

(SM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten