Vijfde Ceciliafeeste met De Romeo’s

De Copains met achteraan v.l.n.r. Danny Vermote, Pieter Provoost en Kristien Claeys en vooraan Stefaan Decraemer, Isabelle Vanhoutte, Kris Deseintebein en Wouter Meurisse. Mario Decherf liet zich verontschuldigen. © Foto Coghe
Redactie KW

Vriendengroep De Copains bereidt zich voor om voor de vijfde keer de Sint-Ceciliafeeste in Ichtegem te organiseren. De optredens vinden plaats op 14 augustus vanaf 18 uur op het Dokter Bruwierplein. Het festival is zoals gewoonlijk gratis bij te wonen.

“Van zodra men begin mei op federaal niveau groen licht gaf om festivals te organiseren, hebben we niet getreuzeld en de gemeente bijna meteen toelating gevraagd om onze Ceciliafeeste te mogen organiseren”, vertelt voorzitter Kris Deseintebein.

“Tot begin mei was het dus allesbehalve zeker dat we ook maar iets zouden kunnen organiseren. Maar ook nu zijn er wel nog steeds onduidelijkheden over wat wel en niet mag. Daarom volgen we de situatie op de voet. De juiste omstandigheden waarin ons festival zal kunnen doorgaan, zijn nog onzeker. We houden er alvast rekening mee dat het mondmasker nog zal verplicht zijn en wellicht zullen de festivalgangers aan tafel moeten blijven zitten. Toch laten we ons hierdoor niet afschrikken en willen we alle Ichtegemnaars opnieuw verwennen met een aantal aantrekkelijke optredens.”

Affiche

“Op onze affiche prijken dit keer Danny Fabry, Swoop, De Romeo’s, Jettie Pallettie, Silver en Edje Ska & De Pilchards. Een zeer gevarieerd programma voor alle leeftijden. We hopen op een talrijke opkomst en dat ziet er al goed uit, want we kregen al telefoons uit verschillende delen van het land, zoals Aalst, Oudenaarde, Leuven… met vragen over meer informatie.”

“We zijn onze sponsors dankbaar. De return die we van hen kregen, was hartverwarmend. Daarom slagen we er ook dit jaar in om het festival gratis aan te bieden. Ons organiserend groepje staat te trappelen en hoopt om toch een kleine duizend man te kunnen verwelkomen”, besluit Kris Deseintebein. (RI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier