Vief Groot-Oostkamp viert zilveren jubileum met uitstel

Diverse verdienstelijke leden werden in de bloemetjes gezet bij Vief. (foto GST)
Redactie KW

Vief Groot-Oostkamp vierde recent de 25ste verjaardag in salons Denotter in Zedelgem. Het feest was oorspronkelijk voor vorig jaar gepland rond de startdatum van 25 oktober maar een virus strooide roet in het eten …

Vief Groot-Oostkamp is een socioculturele vereniging van en voor 60-plussers. “Wij zijn aangesloten bij de provinciale koepel Vief West-Vlaanderen vzw. Er werd destijds gestart als LBG, onder impuls van toenmalig voorzitter Gerard Stroobandt, ondervoorzitter Daniël Crul, secretaris Guy Braeckevelt, penningmeester Lucy Janssen en bestuursleden Jacqueline Uyttenhove, Yolande Calleeuw en Ghislain De Baecke. Een jaar later trad Marc Geneyn aan als penningmeester en kwam hij later terug in het bestuur.

De vereniging legde in die 25 jaar een mooi parcours af en kende diverse namen. Er werd dus gestart als Liberale Bond van Gepensioneerden (LBG). De vereniging organiseerde op verschillende locaties activiteiten. Zo huisde Vief Groot-Oostkamp in hotellerie Boldershof, vervolgens een korte tijd in hotel Vander Valk, enkele jaren in feestzaal De Zwaan en finaal terug in ’t Boldershof. Vanuit de gemeente kreeg Vief Groot-Oostkamp een aandenken voor het 25-jarig bestaan.

Onderscheidingen

Tijdens dit verjaardagsfeest was er ook tijd om enkele bestuursleden met een provinciale onderscheiding te huldigen. Jacqueline Uyttenhove kreeg een zilveren legpenning voor 25 jaar bestuurslid en Marc Geneyn voor 25 jaar penningmeester en bestuurslid. Penningmeester en ondervoorzitter Liliane Deschacht kreeg eveneens zilver voor 23 jaar trouwe dienst.

Christiane Degrande ontving een zilveren onderscheiding voor 20 jaar werk als secretaris en uittredend voorzitter Robert Roose tot slot kreeg de bronzen legpenning voor 18 jaar voorzitterschap. De onderscheidingen werden overhandigd door Nadine Fiems, afgevaardigd bestuurder van Vief West-Vlaanderen vzw namens de provincie West-Vlaanderen. (GST)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.