Veloclub Ruiselede Sportief organiseert op 27 juni twee koersen: “Voelt als eerste schooldag”

Isabelle Delarue en haar man Kris Spiesschaert zijn allebei lid van het koerscomité van Veloclub Ruiselede Sportief.© (Foto RV)
Isabelle Delarue en haar man Kris Spiesschaert zijn allebei lid van het koerscomité van Veloclub Ruiselede Sportief.© (Foto RV)
Redactie KW

Veloclub Ruiselede Sportief blaakt van ambitie en organiseert op zondag 27 juni meteen twee koersen. Dat betekent dat er voor het eerst sinds de wedstrijd in Kruiskerke begin september 2019 weer gekoerst wordt in Ruiselede. “Voor veel renners zal het als het ware de eerste schooldag zijn.”

Het bestuur van Veloclub Ruiselede Sportief – zeven fietsfanaten in harmonieuze samenwerking met voorzitter Paul Derudder, secretaris Isabelle Delarue en penningmeester Marc Devriese – brengt een primeur op zondag 27 juni, want het pakt uit met twee koersen. Nu de coronabeperkingen wat versoepeld zijn, zal Ruiselede het mekka van de koers zijn.

Eén moeite

Secretaris Isabelle Delarue (48), die werkt als administratief bediende bij Electrabel, onthult de plannen en concrete perspectieven: “We zijn als club begaan met het lot van die vele jonge mensen die graag volwaardig koersen. Ze bleven al zo lang verplicht af te zien van hun favoriete uitlaatklep. Daarom namen we dit nieuwe initiatief – in se niet als vervanger van de koers die normaal op de kleine kermis moest doorgaan. In de toekomst gaan we voluit voor twee koersen op de kleine kermis, de week na Pinksteren en de augustuskermis op woensdag. Als je toch al die nadars en wegomleidingen moet realiseren voor één koers, kan dat met dezelfde energie voor een tweede reeks.”

Zowel bij de juniores als bij de beloften starten er honderd renners

“We zijn ons ervan bewust dat het raar zal overkomen, al die renners in ons dorp na nagenoeg twee jaar zonder competitief koersen. We gaan er meteen fors tegenaan, de goede traditie weer oppikkend. Twee wedstrijden, voor juniores en daarna voor beloften om 16.30 uur. Er gelden uiteraard nog enkele beperkingen qua publiek, met stewards die erop toezien dat niet te veel mensen samentroepen achter de nadars en met mondmasker in de aankomstzone. Het is als het ware de eerste schooldag voor veel renners.”

“Cycling Vlaanderen legt de limiet van honderd deelnemers per koers op, mits vooraf in te schrijven. Nu al weten we dat er in elke reeks honderd renners aan de start verschijnen voor rondes van 4,7 kilometer via de Aalterstraat, de Wantestraat, de Schietspoelstraat, de Bruggesteenweg, de Brugstraat en de Markt. En zonder douches of kleedkamers.”

Eerste in de regio

“In de regio Tielt-Aalter zijn we de eerste organisatie in dit bizarre jaar. Dat laat zich vertalen, mits goed weer, in een ruime publieke belangstelling. Via de sociale media, Facebook en allerlei kanalen gaan we nu meteen de promocampagne opstarten”, besluit de secretaris van Veloclub Ruiselede Sportief, die ook een grondige hervorming ondergaat, met een nieuw statuut als vzw. (RV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.