Twee West-Vlaamse scheidsrechters maken kans op titel ‘Persoonlijkheid van het Jaar’

Pieter Vanhaverbeke uit Moorslede en Noël Opsomer uit Kortrijk maken nog kans op de titel. © Vlaamse Sportfederatie
Phebe Somers

Vandaag maakt de Vlaamse Sportfederatie 26 sterke kandidaten bekend die nog kans maken om de allereerste ‘Persoonlijkheid van het Jaar’ te worden. Twee onder hen komen uit West-Vlaanderen: Noël Opsomer uit Kortrijk en Pieter Vanhaverbeke uit Moorslede.

Vlaanderen telt meer dan 10.000 scheidsrechters en officials, de afgelopen drie weken werden maar liefst 1.000 stembiljetten ingezonden die uiteindelijk 26 genomineerden – eentje per sportfederatie – opleverden. De 90-jarige Noël Opsomer van Atletiek Vlaanderen is tevens de oudste overblijvende kandidaat. Pieter Vanhaverbeke is actief binnen de Vlaamse Hockey Liga.

“De massale inzendingen tonen dat de wekelijkse inspanningen van onze duizenden scheidsrechters en juryleden niet onopgemerkt voorbijgaan en écht naar waarde worden geschat. Het is een positief signaal naar al onze huidige scheidsrechters om er samen een topseizoen van te maken”, aldus Sara Pannecoucke, verantwoordelijke ‘Week van de Official’ bij de Vlaamse Sportfederatie

Stemmen op je favoriete official kan tot vrijdagmiddag 6 oktober 2023 via de website www.weekvandeofficial.be, de Instagrampagina of de Facebookpagina van de Vlaamse Sportfederatie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier